;
;
;

25 of zelfs 40 jaar vrijwilligerswerk: 14 jubilarissen in het zonnetje!

 

Ze zorgen voor die extra aandacht, voor die lach op het gezicht van onze bewoners: onze vrijwilligers. We hebben ruim 1400 zorgzame vrijwilligers die met onze bewoners wandelen, fietsen, spelletjes doen en andere activiteiten verzorgen. Een groot aantal van deze vrijwilligers zijn onze bewoners enorm trouw en daar zijn we blij mee.

Maar liefst 14 vrijwilligers hebben in 2021 of 2022 hun jubileum bereikt. Negen enthousiastelingen dragen al 25 jaar bij op bijzondere en betekenisvolle manier. En 5 loyale vrijwilligers zelfs al 40 jaar!

Bestuurder van WLGroep Peter Hoppener en manager van VrijwilligersNH Norma Stapel lieten hun waardering aan hen blijken tijdens een feestelijk moment met taart en bloemen in de Foyer in Wognum.

De jubilarissen die ons al 40 jaar bijstaan zetten we hieronder even speciaal in het licht:

Piet Olij (2021)
Piet is (ruim) 40 jaar vrijwilliger binnen Avondlicht Hoorn. In 1981 is hij begonnen en 20 jaar later is ook zijn vrouw vrijwilliger geworden. Piet heeft veel gedaan bij de centrale activiteiten. Er was altijd wel iets waar hij bij kwam helpen. Avondlicht is inmiddels ook zijn thuis geworden nu ze hier een aantal jaar terug zijn komen wonen. Piet en zijn vrouw staan nu vooral bekend om het feit dat zij jaarlijks de kerstboom in het restaurant van Avondlicht met honderden lichtjes versieren.

Corry Breed (2021)
In de Bosman in Venhuizen is zij een wel geziene vrijwilliger. Corry doet daar de spelmiddag met veel gezelligheid, en ook het kienen. En voor de creatieve geest doet zij de bloemschik activiteiten. Letterlijk en figuurlijk fleurt zij de boel daar dus op.

Afra Vroling – Nan (2021)
Ook Afra is actief in de Bosman in Venhuizen. Van 1981 tot 2000 is zij voorzitter van het bestuur van deze locatie. Daarna heeft zij zich vooral ingezet bij de medezeggenschap van cliënten. Zij deed dit in de rol van voorzitter van de cliëntenraad van de Bosman en als lid van de Centrale Cliëntenraad. En nog altijd is zij in deze rol actief.

Marinella Koopman en haar partner Anton Knijn (2022)
Marinella en Anton houden helemaal niet van in de belangstelling staan. Het is fijn dat ze er toch zijn. Zij doen het vrijwilligerswerk vanuit hun hart. Al 40 jaar bezoeken zij Dorus (van de Wentel 4D Wognum). Ze gaan aan de wandel met hem en ondernemen leuke activiteiten. Ook de samenwerking met de verzorging is fijn. Ze hebben voor iedereen belangstelling.


Verder hebben we als 25-jarig jubilarissen:

  • Els Mustert; handwerkclub, Noorderlandhuis Hoogkarspel
  • Hilly van de Weetring; bezoekvriendin Vera, Koopman Wervershoof
  • Ans Leek; wandelclub, Leekerweide Wognum
  • Ineke van den Reijen; bezoekvriendin Cor, Wentel Wognum
  • Tineke Appelman en partner Jan Koppes; bezoekvrijwilligers van Perry, Vijzelmolen Hoorn
  • Hermien Jol; centrale activiteiten, Westerhaven Hoorn
  • Diet Booi; centrale activiteiten, Westerhaven Hoorn
  • Bep Mantel; centrale activiteiten, Westerhof Enkhuizen

Allen van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Uiteraard ook namens de cliënten van WLGroep, voor wie jullie bijdrage als vrijwilligers ontzettend waardevol is.

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.