;
;
;

Eenzaamheid! Wat kun jij betekenen voor een ander?

Eenzaamheid is een belangrijk thema en staat in deze tijd volop in de belangstelling. Vragen die veel spelen zijn bijvoorbeeld: Wat kunnen we aan eenzaamheid gaan doen? Hoe herken je het wanneer iemand eenzaam is? Wat kan je voor iemand betekenen?

Na een themabijeenkomst over eenzaamheid in oktober 2019 in het gemeentehuis van gemeente Medemblik was de werkgroep Eenzaamheid al snel gemaakt. Vanuit deze werkgroep zult u de komende tijd meer gaan horen.

Wij als leden van de werkgroep Eenzaamheid in de gemeente Medemblik nodigen iedereen van harte uit om kennis en ervaringen op te doen én te delen over dit onderwerp.

Op woensdag 10 februari a.s. van 19:30 tot 21:00 uur is er een digitale bijeenkomst via Zoom, waarna u nog een half uur met al uw vragen bij ons terecht kunt.

Tijdens deze avond is Marie-Jeanne van der Ploeg, gespecialiseerd in de aanpak van eenzaamheid onze deskundige vraagbaak. Marie-Jeanne is specialist Eenzaamheid, zij combineert eigen ervaringen met wetenschappelijke kennis en de laatste ontwikkelingen en inzichten. Ze slaat op inspirerende wijze de brug tussen theorie en praktijk. Uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat kampt met eenzaamheid in deze coronaperiode is gegroeid.

 

Aan de orde komen:

  • Eenzaamheid: de feiten
  • Ervaring: eenzaamheid in deze periode
  • Aan de slag: waardevol verbinden

 

Aanmelden

U kunt u aanmelden voor de digitale online bijeenkomst eenzaamheid bij het Vrijwilligerspunt via https://www.vrijwilligerspunt.com/o/Gemeente-Medemblik/activiteiten/36496

Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging om via Zoom de bijeenkomst te volgen.

 

 

Werkgroep Eenzaamheid:

Gemeente Medemblik

Vrijwilligerspunt

Team Sportservice West-Friesland

Westfriese Bibliotheken

Buurtzorg Medemblik

WilgaerdenLeekerweideGroep

de Zonnebloem

Welmoed van Vlaanderen

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.