;
;
;

Het belang van vrijwilligers op locatie Weidehof

Op WilgaerdenLeekerweideGroep locatie Weidehof in Spanbroek zetten maar liefst 61 vrijwilliger zich in voor de 36 ouderen die hier woonachtig zijn. Samen creëren zij geluksmomentjes, wat bijdraagt aan een fijne leefomgeving met zorg voor elkaar.

We spraken aandachtfunctionaris Marjolijn Ooijevaar over het belang van vrijwilligers en de betekenisvolle bijdrage die zij leveren.

Wandelvrijwilligers, kookvrijwilligers, activiteiten vrijwilligers, fietsvrijwilligers, bezoekvrienden en voorleesvrijwilligers; zij geven kleur en brengen een hele hoop gezelligheid met zich mee!
 
“De meeste vrijwilligers op onze locatie - het zijn er maar liefst 61 - komen uit de buurt. Het ‘ons kent ons’ dorpsgevoel maakt hier de gezellige sfeer. De betrokkenheid bij elkaar en het zorgen voor elkaar is hierbij ontzettend voelbaar en waardevol.

Dankzij de inzet van onze vrijwilligers hebben wij hier een breed aanbod aan activiteiten. Bewoners kunnen knutselen, gymmen, biljarten, sjoelen, wandelen, fietsen en meer. Ook wordt er door vrijwilligers geholpen bij het koken.

De gezelligheid die ze meebrengen is van grote meerwaarde. Niet alleen door ondersteuning te bieden bij de verschillende activiteiten, maar ook door het helpen bij het creëren van een fijne woonomgeving. Zo zijn er bollen geplant in de binnentuin voor een gezellige uitstraling. En na één mailtje met de vraag om helpende handen, staat er direct een groep vrijwilligers paraat om de locatie te voorzien van kerstversiering voor een feestelijke kerstsfeer.

De persoonlijke aandacht die de vrijwilligers geven doet de bewoners goed. Het maakt ze blij. Sociale contacten maken zij niet zo gemakkelijk meer, maar de behoefte aan contact is er wel. Vrijwilligers vullen dit aan op een mooie manier.

Ontzettend fijn dat onze vrijwilligers er zijn! Hun inzet wordt gezien en heel erg gewaardeerd, zowel door de bewoners als door de medewerkers.”


Vrijwilligerswerk: samen sterk!
Wil jij ook vrijwilliger worden op deze of een van onze andere locaties? Wij heten jou een warm welkom! Neem contact met ons op via 0229 – 576416 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligersnh.nl.

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.