;
;
;

Maatschappelijke inzet zorgt voor een dag met een lach!

Samenwerkingspartner en maatschappelijk betrokken bedrijf SDB Groep biedt medewerkers de mogelijkheid om zich maatschappelijk in te zetten. Hierbij mogen ze zelf een organisatie uitkiezen. Consultant/trainer Richard koos voor Leekerweide dagbestedingslocatie De Kolk in Hoogkarspel, waar hij een van de cliënten een ochtend verblijdde met een helpende hand en een luisterend oor.

Maatschappelijke ontmoeting: samen aan de slag

Richard kijkt terug op een mooie, maatschappelijke ontmoetingsochtend en deelde na afloop zijn ervaringsverhaal:

“We gingen samen aan de slag met het uit dik karton prikken van drie letters: BOB. Deze moesten vervolgens beplakt worden met stof die de cliënt had uitgekozen. Dat beplakken moet met alleslijm, de cliënt heeft mij precies uitgelegd waarom dat alleslijm heet. Eerst moet de stof wel in kleine partjes geknipt worden, omdat de stof niet op stof plakt. De uitdaging was vooral de ronde kanten van de O en de B’s. Bij het plakken moest ik “de stof tien minuten op het karton duwen”, hij telde terug van tien naar nul. Gelukkig waren het seconden, geen minuten. Dat tellen kon hij heel goed. Uiteindelijk hebben we de O en één B afgekregen."

"Het was gaaf om te doen. Ik weet nu alles van Jan Smit, FC Volendam, de Minions en meer. En voor de cliënt was het leuk om 1-op-1 aandacht van een man te krijgen, gezien er alleen maar vrouwen werken."

Samen sterk
"Tegen twaalven werd er door twee cliënten nog gevraagd of ik volgende week weer kwam. Blijkbaar vonden zij het, net als ik, gezellig.
Uiteindelijk werken we allemaal om deze zorg mogelijk te maken. Hetzij direct, hetzij indirect. Mooi om zo eens de handen uit de mouwen te steken."
Maatschappelijke ontmoeting: een goed gevoel geven en krijgen
In het kader van teambuilding of verbreding van perspectief zetten bedrijven zich steeds vaker in bij maatschappelijke organisaties. Hier zijn wij samen met de cliënten en medewerkers ontzettend blij mee. De maatschappelijke ontmoetingen zijn voor beide partijen zeer verrijkend; medewerkers komen in contact met andere doelgroepen dan ze veelal gewend zijn en het persoonlijke contact en de interesse die hierbij getoond wordt in wie de cliënten ze zijn en wat ze doen, geeft hen een goed gevoel.

Is dit ook iets voor jou(w bedrijf)? Neem contact op, wij vertellen je graag meer over de verschillende mogelijkheden op locaties van WilgaerdenLeekerweideGroep.

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.