;
;
;

Moeder Petra over de waardevolle bijdrage van vrijwilliger Wanda als bezoekvriendin van haar dochter Sanna

We spraken moeder Petra over wat het voor haar betekent dat vrijwilliger Wanda tijd vrij maakt voor haar dochter Sanna als bezoekvriendin.

Zorg voor elkaar
“Als gezin zijn we heel betrokken bij Sanna. Toch is het fijn dat Wanda er voor haar is als bezoekvriendin. Je hebt veel zorg voor je kind. Enorm waardevol dat er een vrijwilliger is die een stukje van de zorg uit handen neemt.”

Sanna woont op locatie de Koopman in Wervershoof. Wekelijks op woensdag komt bezoekvriendin Wanda naar Sanna toe.
“Samen gaan ze dan gezellig wandelen of doen ze een spelletje. Simpele dingen, maar voor Sanna is de persoonlijke aandacht ontzettend fijn. Ze hecht veel waarde aan het 1 op 1 contact en kijkt er altijd erg naar uit.”

Naast de wekelijkse bezoekjes neemt Wanda Sanna ook wel eens mee uit eten of op een gezellig uitje samen.
“Afgelopen zomer brachten ze bijvoorbeeld een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, inclusief boottocht en een afsluitende pannenkoek. Voor Sanna was dit een dag vol geluksmomentjes. En ook tijdens de vakanties gaan ze samen dagjes weg. Niet alleen op de dag zelf, maar ook daarna geniet Sanna erg van de avonturen die ze samen beleven.”Zelf naar huis fietsen van de Koopman in Wervershoof naar Nibbixwoud was voor Sanna een hele stap. Wanda ging de uitdaging samen met haar aan en heeft haar begeleid in het traject zelfstandig leren reizen.
“Ze hebben eerst samen geoefend. Het is best een eind, een kilometer of 10, maar uiteindelijk heeft ze het geleerd en is ze zelfstandig naar huis gefietst. Ik fietste haar tegemoet en ze was heel erg trots. Het gevoel van iets nieuws geleerd hebben en het vervolgens zelfstandig kunnen doen, doet Sanna goed.”

Niet alleen Sanna is gek op Wanda. Ook moeder Petra kan het erg goed met haar vinden.
“We zijn beide alleen en hebben een goede klik. Daarom besloten we om samen een weekje op vakantie te gaan naar Turkije. Het contact met Sanna staat natuurlijk altijd op nummer 1, maar ik vind het leuk dat wij ook goed onderling contact hebben.”Als bezoekvriendin geef jij kleur!
Lieve Wanda, wat zijn wij ontzettend blij met jou als vrijwilliger!
Jouw bijzondere en betekenisvolle bijdrage wordt gezien en enorm gewaardeerd door Sanna, haar moeder Petra, de medewerkers van de Koopman en zeker ook door ons. Hartelijk dank voor je inzet en betrokkenheid. Jij geeft kleur!

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.