;
;
;

Update hack WilgaerdenLeekerweideGroep vrijdag 24 maart

In het weekend van 4-5 maart jl. is zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot ons computernetwerk. Direct zijn crisisprotocollen in werking getreden en is samen met externe IT- en Cyber Security deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek loopt nog.

Naast de gehackte systemen zijn in dat weekend uit voorzorg alle internetverbindingen offline gezet, wat gevolgen had voor onze bereikbaarheid per telefoon en mail.

Alle locaties van WLGroep zijn inmiddels weer telefonisch en per mail bereikbaar. Het mobiele telefoonverkeer werkt volledig.

 

De zorg voor onze 3.000 cliënten is onverminderd doorgegaan dankzij de flexibiliteit en veerkracht van onze betrokken zorgmedewerkers.

 

Tijdens de cyberaanval hebben de hackers data/bestanden gestolen. Uit het onderzoek blijkt dat hier bestanden uit 2018 tussen zitten met persoonsgegevens van crediteuren, (ex-) cliënten en (ex-) medewerkers.  De hackers gaan deze bestanden waarschijnlijk op zeer korte termijn openbaar maken. Waar wij persoonsgegevens kunnen herleiden tot personen én wij beschikken over hun contactgegevens, gaan wij mensen op korte termijn persoonlijk hierover informeren.  Vandaag – 24 maart - gaat er een brief uit naar 900 (ex-) cliënten. Wij adviseren hen om uiterst alert te zijn op phishing mail, nep e-mail of mogelijk misbruik van hun gegevens. Met dit nieuwsbericht en aandacht in de media willen wij ook personen bereiken waarvan wij geen contactgegevens hebben.  

 

Wij betreuren het zeer dat hackers zich toegang tot ons netwerk hebben weten te verschaffen en persoonlijke gegevens in handen hebben. Mensen die hier mogelijk hinder van ondervinden, bieden wij onze oprechte excuses aan.

 

Op onze website staat een overzicht met vragen en antwoorden en contactgegevens.

Dit is te vinden op www.wlgroep.nl/actueel/vragen en antwoorden.

Het overzicht zullen wij steeds actualiseren. LINK

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.