;
;
;

Vrijwilliger Hilly viert 25 jaar bezoekvriendschap met Vera op de Koopman!

Maar liefst 25 jaar zet Hilly van de Wetering uit Medemblik zich in als vrijwilliger. Dat is niet zomaar iets! Ze vierde dit mooie jubileum met bezoekvriendin Vera op de Koopman.

Als bezoekvriendin van Vera, bewoner van de Koopman in Wervershoof, is Hilly enorm waardevol. We spraken haar over deze bijzondere vriendschap en het feestelijke jubileum.

Na het lezen van een stuk over Leekerweide op de voorpagina van een weekblad met hierin de vraag om bezoekvrienden, besloot Hilly in 1997 naar een informatieavond te gaan.
“Ik vond het zo zielig om te lezen dat de bewoners weinig bezoek kregen. Tijdens de informatieavond toonde ze dia’s met sprekende foto’s en vertelde ze meer over de behoefte aan contact. Ik meldde me direct aan en werd bezoekvriendin van Vera.”

Wekelijks op woensdagmiddag bezoekt Hilly haar vriendin Vera op de Koopman.
“Voorheen gingen we wel eens naar de gym op Leekerweide, naar de schoonheidsspecialiste of kwam Vera bij mij thuis. Maar tegenwoordig bezoek ik haar vaak op de woning. We gaan dan samen puzzelen op haar kamer. Fijn om te zien dat ze zo geniet van de persoonlijke aandacht. Ze is altijd blij als ik er ben.”

We vroegen Hilly of ze ervan op de hoogte was dat ze een jubileumjaar bereikt had.
“Mijn dochter vroeg toevallig de week ervoor hoe lang ik eigenlijk al bij Vera op bezoek ging. Ik dacht zelf zo’n 20 jaar. Ik kom trouw iedere woensdag, en als ik niet kan dan bel ik zelf op. Maar nu werd ik van tevoren gebeld door de begeleiding, of ik wel echt zou komen. Ik vroeg me toen wel af of er iets aan de hand was, en dat was ook zo: ik werd verrast!”Samen met de medewerkers op de Koopman hechten wij waarde aan het tonen van waardering aan onze vrijwilligers toe. Zeker als er zo’n mooi jubileum bereikt is.
“Toen ik aankwam op de Koopman deed Vera zelf heel enthousiast de deur open. Normaal doet de begeleiding dat. Om het 25 jarig jubileum te vieren hadden ze haar kamer versierd, was er cake met slagroom en snoepjes erop, stond er een mooie bos bloemen voor mij klaar en kreeg ik een waardebon cadeau. Ontzettend leuk dat er op deze manier aandacht aan besteed is.”

Wat maakt het nou zo leuk om als bezoekvriendin bij te dragen?
“Ik geniet ervan dat Vera ervan geniet. De dankbaarheid is voelbaar. Dat krijg ik ervoor terug.”


Lieve Hilly, namens ons allen willen we je graag bedanken voor de tijd die jij vrijmaakt om bij te dragen als vrijwilliger. We hopen dat je nog lang als bezoekvriendin betrokken blijft. Vera verheugt zich al op alle contactmomenten die er nog gaan komen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.