;
;
;

Vrijwilliger Jet Vos heeft de clownscursus met succes afgerond!

Omdat VrijwilligersNH en VrijetijdsbestedingNH het vrijwilligerswerk van Jet Vos graag ondersteunen, mocht zij een clownscursus volgen. En met succes! Clown Jet heeft de cursus afgerond en het geleerde gelijk in praktijk gebracht.

 

Het verhaal van vrijwilliger clown Jet

"Ik heb twee dagen lang de clown mogen uithangen bij Clownschool Esterella in Bilthoven. De opgedane kennis kan ik prachtig gebruiken bij de optredens voor verschillende Leekerweide groepen deze zomer. Ben er zeer blij mee, bedankt!"
Vanaf het najaar van 2019, net nadat Jet met vervroegd pensioen is gegaan, is zij gestart als vrijwilliger bij VrijwilligersNH. Met haar 44 jaar werkervaring in diverse functies binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft zij zeker affiniteit met de doelgroep waarvoor zij als vrijwilliger optredens verzorgt: cliënten van Leekerweide.
Jet vertoont haar clownskunsten aan verschillende groepen, met elke keer weer een groot verrassingseffect en blije gezichten als resultaat.
Wij wilde Jet ook eens verrassen, en dat is gelukt! Een clownscursus volgen was een droom van haar. Eerder had zij zelf onderzoek gedaan naar scholing op dit gebied, waarbij zij destijds uitkwam bij de opleiding tot CliniClown. Hieraan zat echter een leeftijdsgrens gebonden, waardoor zij zich niet aan kon melden. Extra verrast was zij dat wij een clownscursus gevonden hadden waar zij wél aan deel kon nemen.
“Ik heb er heel veel aan gehad, zowel voor cliënten van Leekerweide als voor cliënten met ernstige dementie.”
Wij zijn erg blij met de match tussen wat Jet te bieden heeft en wat onze cliënten nodig hebben. Clown Jet geeft kleur aan de dag door cliënten te trakteren op een bijzondere (buiten)beleving. De volgende optredens staan alweer gepland. Dat voorspelt veel goeds voor deze zomer.
Jet, bedankt voor jouw bijzondere en blije bijdrage als vrijwilliger!

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.