;
;
;

Vrijwilligerswerk: Samen Sterk!

Vrijwilliger Margot Boes uit Hoorn verzorgt elke donderdagavond een sportief groepslesje voor bewoners van WilgaerdenLeekerweideGroep locatie Hollandse Cirkel in Zwaag.

"Ik zie dat ik met een kleine inbreng mensen zo veel stappen verder kan helpen en krijg hiermee echt de voldoening die ik zocht.”

Doordat in coronatijd een groot deel van de wekelijkse activiteiten - zoals sportclubjes van de kinderen - wegvielen, kwam er tijd vrij voor iets anders. Deze tijd wilde Margot graag besteden aan iets nuttigs. Na het zien van een filmpje op Facebook waarin er een oproep gedaan werd voor een bezoekvrijwilliger, kwam zij bij VrijwilligersNH terecht.
Op de website ging zij op zoek naar vrijwilligerswerk wat past bij haar en haar leven.
Ze was verbaasd hoe divers de hulpvragen waren: van een vrijwilliger die op bezoek komt bij de cliënt voor een kletspraatje, tot actieve activiteiten zoals een uitje, samen wandelen, fietsen, koken en meer.


Margot besloot zich aan te melden als vrijwilliger op locatie Hollandse Cirkel, en daar te starten met sportieve groepslesjes. Op deze locatie hebben bewoners de veiligheid van wonen in een complex, met een aantal openbare voorzieningen in de buurt en zorg op afspraak. De bewoners zijn heel divers, met ieder hun eigen hulpvraag.


Met een sportief gezin thuis en inspiratie uit haar eigen wekelijkse sportles bedenkt zij elke week afwisselende oefeningen met gewichten, weerstandsbanden en hoepels. Niet alleen erg leuk om aan deel te nemen, maar ook om te zien. De sportlesjes vinden plaats in de binnentuin, waar de omliggende woningen op uitkijken. Hierdoor zijn de lesjes niet alleen van meerwaarde voor de actieve deelnemers, maar ook voor de andere bewoners die de lessen van een afstandje meemaken. Het geeft wat extra reuring en Margot hoopt dat het ook de andere - en daarmee ook de wat oudere - bewoners in beweging brengt om mee te doen.


Na inmiddels 9 lessen ziet Margot al vooruitgang. Door de oefeningen op maat aan te bieden en te herhalen, gaat het steeds beter. Kleine overwinningen, elke week weer.
“De lessen stellen niet veel voor hoor. Maar ik zie dat ik met een kleine inbreng mensen zo veel stappen verder kan helpen.”


Deel uitmaken van een groep en met iets nuttigs bezig zijn, zijn zeker in deze tijd belangrijke punten. “Ik krijg echt de voldoening die ik zocht. Ik voel me enorm gewaardeerd, doordat dit wordt uitgesproken, door de materialen die er beschikbaar gesteld worden en door de vrijheid die ik heb voor de invulling van de les”, aldus Margot.


Wij zijn, samen met de bewoners en de begeleiders, enorm blij met het enthousiasme waarmee Margot inspireert en motiveert om in beweging te komen, zowel mentaal als fysiek. Zij geeft kleur aan de week. Samen Sterk!Wil jij ook vrijwilligerswerk doen?
Wij vinden de match tussen wat jij te bieden hebt en wat onze cliënten nodig hebben.

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.