;
;
;

Wethouder Kuipers opent Informatiepunt Digitale Overheid en Formulierenbrigade in Medemblik!

Wethouder Dirk Kuipers heeft het Informatiepunt Digitale Overheid en de Formulierenbrigade van VrijwilligersNH in de Bibliotheek Medemblik vandaag officieel geopend. Inwoners van de gemeente kunnen hier terecht met vragen over digitale overheidsloketten, informatie van overheidsinstellingen en het invullen van (digitale) formulieren.

Bibliotheken in het hele land zijn aangewezen als Informatiepunten Digitale Overheid: een plek in de buurt waar je terecht kan voor persoonlijke hulp, nu veel loketten vervangen zijn door een digitaal alternatief. Bibliotheekmedewerkers kunnen eerstelijns vragen beantwoorden en de weg wijzen in het groeiende woud aan digitale loketten.

De Formulierenbrigade van VrijwilligersNH gaat nog een stap verder: zij zijn getraind om ook mee te kijken na de inlog met DigiD gegevens, bij privacygevoelige informatie en aanvragen. Daarmee vormt zij een waardevolle combinatie met de Bibliotheek. VrijwilligersNH heeft inmiddels Formulierenbrigades in de bibliotheken Medemblik, Hoogkarspel, De Goorn, Hoorn en op het gemeentehuis Medemblik in Wognum.

Samen kunnen de Bibliotheek en de Formulierenbrigade ervoor zorgen dat inwoners bij de juiste instantie terecht komen wanneer specialistische hulp nodig is: zo halen zij een drempel weg naar bijvoorbeeld schuldhulpverlening en welzijnsinstanties. Wethouder Kuipers en Norma Stapel van VrijwilligersNH haalden dan ook samen symbolisch een drempel weg als openingsceremonie.

In deze tijd van het jaar gaan veel vragen over de belastingaangifte, eerder waren het vooral vragen over de coronavaccinatie en apps. Maar inwoners kunnen ook het hele jaar terecht met vragen over bijvoorbeeld toeslagen, inburgering, zorgzaken en verlenging van het rijbewijs. Het is niet nodig om een afspraak te maken en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Hulp van het Informatiepunt Digitale Overheid en de Formulierenbrigade is gratis en voor inwoners van de betreffende gemeente.


Meer informatie en openingstijden:
www.westfriesebibliotheken.nl/ido
www.formulierenbrigadewf.nl

Wees welkom!

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.