;
;
;

Zelfstandig reizen certificaat

Een geweldig resultaat: cliënten Artie en Manon ontvingen vorige week hun zelfstandig reizen certificaat!

Samen met de vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen zijn wij ontzettend trots dat de eindbestemming van het traject bereikt is.

OV coach Klaas de Snaijer leerde Artie uit Hoorn zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer naar haar tante en vriend in Amsterdam en terug. Het omgaan met onverwachte situaties tijdens de reis met zowel trein als bus en goed lezen wat er op de borden staat waren hierbij belangrijke aandachtspunten. Artie weet nu waar ze op moet letten en hoe ze moet handelen als de reis anders verloopt dan van tevoren gepland. Dit geeft haar een goed gevoel. Ze is blij dat ze het avontuur samen met Klaas is aangegaan en nu zelfverzekerd zelfstandig met het OV durft te gaan.


Fietscoach Jan Vrugt
leerde Manon uit Medemblik zelfstandig te fietsen van haar huis via de winkels naar de viskraam en terug. Kijken en zien is volgens Jan het belangrijkste; kijken wat andere weggebruikers doen en laten zien wat jij gaat doen. Ook leerde hij Manon de verkeersregels. O.a. het rondje rotonde werd samen keer op keer samen geoefend, net zolang tot het veilig genoeg was om het zelfstandig op vrijdagen te fietsen. Op deze dag gaat Manon namelijk graag visfrietjes halen voor bij de avondmaaltijd. Inmiddels kennen de medewerkers haar goed en ook zij zijn enorm trots op het behaalde resultaat: een zelfstandig reizen certificaat. Ze kijken er al naar uit om haar a.s. vrijdag weer stralend van verse vis te voorzien.


De begeleiding die geboden wordt bij deze ondersteunende dienst van VrijwilligersNH, is ontzettend waardevol. We willen deskundige coaches Klaas en Jan dan ook bedanken voor hun bijzondere bijdrage als vrijwilligers!

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.