;
;
;

Workshop sociaal netwerkbord

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH. Alle medewerkers van WilgaerdenLeekerweideGroep kunnen deze workshop aanvragen voor de eigen locatie om het netwerk van de cliënten in kaart te brengen.

Een goed netwerk is voor iedereen belangrijk. Het zorgt voor een sociaal vangnet, geeft zelfstandigheid, eigen regie en het allerbelangrijkste: een goed gevoel over jezelf en de wereld.

Een goed netwerk kun je opbouwen en versterken. Juist in deze tijd waarin traditionele netwerken steeds verder verbrokkelen kunnen eenzaamheid en sociaal isolement een gevolg zijn.

We hopen dat deze workshop inzicht geeft over het sociaal netwerk van de cliënt. Door het samen maken van het netwerkbord met cliënt, familie, vrijwilliger, bezoekvriend en/of persoonlijk begeleider wordt het sociaal netwerk op een informele wijze besproken.

Met het netwerkbord kun je met de cliënt (en evt. familie) het sociaal netwerk bespreken en doelen formuleren die de cliënt wil bereiken op het gebied van sociaal netwerkversterking. Zoals onderhouden, instant houden of uitbreiden van het huidige sociaal netwerk. Het netwerkbord is daarnaast een praktisch visueel middel om te praten over het sociaal netwerk van de cliënt.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze workshop neem dan contact op met VrijwilligersNH