Vrijwilligers zijn onmisbaar op locatie De Bosman in Venhuizen. Zo ook vrijwilliger Astrid Kaag, die hier samen met haar man Wim al jarenlang een bijzondere bijdrage levert.

Voorheen was Astrid zo’n 40 uur per week actief als vrijwilliger. Inmiddels is dit een vaste ochtend - de mannenochtend - waarbij ze samen met een groepje mannen de krant doorneemt. Een van die mannen is de heer Vriend.
“Ik woon hier samen met mijn vrouw en kijk altijd erg uit naar deze activiteit. Ik vind het contact met de mannen en Astrid erg leuk. De meningen die naar voren komen tijdens het gesprek en het verdedigen van mijn eigen mening; erg interessant. Het geeft mij ontspanning.”, aldus de heer Vriend. Daarnaast is Astrid bezoekvriendin voor een bewoner waar ze voorheen samen met zijn dochter mantelzorger voor was, brengt ze de post rond in de wijk en zit ze bij het Dickens koor en de werkgroep met kerst. Wim zet zich in als chauffeur vrijwilliger en samen helpen ze graag bij de uitjes. Zelfs de vakanties worden afgestemd op het vrijwilligerswerk.
“De bewoners rekenen op ons. Als ze ons nodig hebben, staan wij altijd klaar om te helpen. Het is dankbaar werk. Ik voel me enorm gewaardeerd en voor mij is het een uitlaatklep. De sfeer is hier goed, het voelt voor mij als een tweede thuis.”

Persoonlijke aandacht, daar is echt behoefte aan. Ze staan hier dan ook te springen om nieuwe vrijwilligers.
“Vooral het een-op-een contact is zo ontzettend belangrijk. Maar ook bij groepsactiviteiten zoals de bingo kunnen we extra ondersteuning goed gebruiken.”


Lijkt het je leuk om net zoals Astrid kleur te geven aan het leven van cliënten? Wees welkom om kennis te komen maken met de bijzondere mensen en verhalen op De Bosman. De bewoners kijken uit naar jou!
Neem contact op met VrijwilligersNH voor meer informatie via 0229-576416.