;
;
;

Tijdens haar stage, gericht op cliëntbegeleiding op Leekerweide locatie Barnsteen in Hoogwoud, kwam Carola met Fabian in contact. De twee hadden gelijk een goede klik. Na haar stage besloot Carola dan ook om het contact voort te zetten en Fabians bezoekvriendin te worden. “Familie van Fabian woonde niet om de hoek, waardoor hij niet zoveel uitjes had als andere kinderen. Als bezoekvriendin nam hem af en toe mee naar huis. Destijds woonde ik nog bij mijn ouders, zij kennen Fabian dus ook goed.”

Inmiddels woont Carola samen met haar partner en twee kinderen. En ook zij hebben Fabian in hun hart gesloten.


Fabian heeft er, naast zijn bezoekvriendin Carola, in de loop der jaren een bezoekfamilie bijgekregen. “Gelukkig vond mijn partner de vriendschap ook erg leuk, waardoor Fabian toen ik ging samenwonen ook bij ons nieuwe (t)huis op bezoek kon blijven komen.”


Hoe vaak zij elkaar zien is wisselend, maar gemiddeld zo’n twee keer per maand. Carola neemt Fabian overal mee naartoe. Naar de voetbal van haar partner, naar haar schoonouders en ook haar kinderen zijn gek op hem. “Ik vind het voor mijn kinderen goed om te zien dat er mensen zijn die net wat anders zijn. Zij maken dat onderscheid nog niet zo. We worden allemaal erg blij van zijn bezoekjes en de uitjes die we met hem doen. Het is echt win-win voor iedereen.”


Tijdens de coronaperiode bleef het contact in stand middels videobellen en kaartjes over en weer. “Ik ben in die tijd wel een keer op bezoek geweest bij Fabian op de Barnsteen, waarbij het contact achter een scherm kon plaatsvinden. Dit voelde erg vreemd. Gelukkig konden we elkaar ook blijven zien via de telefoon.”


12,5 jaar vriendschap is iets bijzonders. Gezien Fabian altijd bij hen thuis komt, is het jubileum dan ook daar gevierd samen met alle betrokkenen. Niet alleen het plezier wat de vriendschap alle betrokken partijen geeft, maar ook de medewerkers van locatie Barnsteen hebben ervoor gezorgd dat het contact in stand bleef. “Fijn dat de begeleiders er zoveel tijd en energie in steken. Ik voel me ook door hun erg gewenst en gewaardeerd. Voor mij is dat zeker mede-motiverend om ermee door te gaan.”


Wij willen Carola en haar familie en de begeleiders vanuit de Barnsteen bedanken voor de geluksmomentjes die zij creëren voor Fabian. Op naar het volgende jubileum!