;
;
;

Het verhaal achter Corona - Gemma Wagenaar

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* In liefdevolle herinnering *

Gemma Wagenaar                  

30-04-1975              24-02-2021 

De prachtige momenten die wij samen hebben beleefd blijven in onze herinnering. Bedankt dat je altijd voor ons klaar stond.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sinds de start in januari 2019 ben ik kook vrijwilligster op locatie de Boogerd  in Wognum.

Voor deze Corona crisis kookte ik iedere maandag met 1 cliënt voor 5 andere cliënten in de gezamenlijke ruimte. Dit kan helaas nu niet meer. Dus ben ik meteen gaan nadenken wat ik nog wel kon doen.

In het dagelijks leven run ik als gastouder een gastouderopvang voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Samen met de kinderen ging ik enthousiast aan de gang om kaarten maken voor degene die het zwaar en moeilijk hebben deze periode. In totaal hebben we ruim 135 kaarten gemaakt. Een deel naar de cliënten van de Boogerd maar ook naar het bejaardenhuis, het kleinschalig wonen complex voor dementerende in ons dorp. De andere kaarten heb ik gegeven aan de actie “Stuur een kaartje” en zijn verspreid onder de andere locaties.

In die week las ik op Facebook een oproep van iemand die goede doelen zocht om iets lekkers voor te maken. Ik heb haar een berichtje gestuurd en zij heeft cup cakes gemaakt voor de cliënten en begeleiding van de Boogerd.

Ik zat erg met het koken in mijn maag letterlijk en figuurlijk.  Ik dacht:  “Wie ben ik nou dat ik wel bij cliënten op de groep ga koken terwijl ouders en familie niet langs mogen komen”. Maar niet koken betekend weer een extra belasting voor de begeleiding om boodschappen te halen of met een cliënt te koken. Dit voelde bij mij aan alle kanten niet goed.

Na een  aantal dagen nadenken kwam ik op het idee om thuis te koken en dan de maaltijd af te geven bij de begeleiding die voor de verspreiding kan zorgen. Dit idee werd met enthousiasme ontvangen door de begeleiding en de cliënten van de Boogerd.

Bij een vriendin die een cateringbedrijf heeft heb ik een warmhoud box mogen lenen en verschillende schalen.

Op zondag doe ik de boodschappen als ik van de begeleiding te horen heb gekregen hoeveel cliënten er mee willen eten. Via de begeleiding geef ik door wat we gaan koken. Op maandag starten we met koken en rond de klok 17.30u bezorgen mijn man en ik dit bij de Boogerd.

Ik heb evengoed contact met de cliënten via beeldbellen. Dit is zo leuk om op deze manier toch de cliënten van tijd tot tijd te spreken. Zij vertellen dan heel enthousiast over het lekkere eten en over hoe het met ze gaat.

Op dit moment dus door alle Corona maatregelen  vrijwilligerswerk op afstand. Het voelt wel gek maar ik ben zo blij om op deze manier toch bezig te kunnen blijven met mijn vrijwilligerswerk voor de cliënten.

Ik hoop snel weer gewoon op de Boogerd te mogen koken en alle cliënten weer te kunnen zien en spreken.