;
;
;
Tijdens de lockdown gingen acht horecamedewerkers van Restaurant Ysbrantsz aan de slag als vrijwilligers op Wilgaerden locatie Westerhaven. We spraken Larissa (24), Kelly (23) en Sharon (28) over dit bijzondere initiatief.
Larissa werk bij Ysbrantsz in de bediening en maakt hier tevens de roosters. Gezien de medewerkers tijdens de lockdown minder uren konden draaien, bedacht ze een plan om het team toch gemotiveerd te houden. Ze nam contact op met Westerhaven om te kijken of ze daar iets zouden kunnen betekenen. Hier werden ze met open armen ontvangen. Vooral bij de activiteiten zijn extra helpende handen altijd welkom.
 
De bewoners werden uitgenodigd om mee naar buiten te gaan voor een wandeling, een spelletje te spelen in de huiskamer en er werd een gezellige vrijdagmiddagborrel georganiseerd.
In samenwerking met lokale ondernemers Jamin, Spataro Chocolaterie & Patisserie, Bloemservice Haring en De Tuynkamer organiseerde het helpende horecapersoneel zelfs een feestelijke high tea. Heerlijke hapjes, swingen op muziek, lekker kletsen en luisteren naar de zangstem van Rico (de broer van Sharon); de bewoners hebben enorm genoten!

 
“Het enthousiasme straalde er vanaf. Vooral de interactie tussen de bewoners tijdens de high tea vonden we erg mooi om te zien. Er werd zelf een traantje van blijdschap weggepinkt.”
 
Restaurants mogen weer open en ook het horecapersoneel van Ysbrantsz kan dus weer lekker aan de slag. Dit is gelukkig niet het einde van deze mooie samenwerking.
 
“We vonden het erg leuk om op deze manier bij te dragen. Ook in de toekomst willen we zeker iets betekenen voor de bewoners. We zouden ze bijvoorbeeld uit willen nodigen voor koffie met appeltaart. Deze locatie is bij ons om de hoek.
We hebben gezien en gehoord dat vrijwilligers hier hard nodig zijn. De bewoners zijn hiervan afhankelijk, om bijvoorbeeld wat vaker naar buiten te kunnen. Zoiets kleins; het verbaasde ons wel dat hier eigenlijk nog te weinig vrijwilligers voor zijn."
 
We willen de medewerkers van Restaurant Ysbrantsz en alle andere horeca helden die hieraan hebben bijgedragen heel erg bedanken. Ontzettend fijn dat jullie wat extra leven in de brouwerij én feestvreugde naar Westerhaven hebben gebracht.
 
Samen met de bewoners kijken we uit naar meer mooie maatschappelijke ontmoetingen zoals deze. Ontzettend waardevol!