Diensten en projecten

VrijwilligersNH heeft verschillende diensten en projecten.

Diensten en projecten vanuit VrijwilligersNH en mooie samenwerkingen die met andere organisaties, gemeenten en bedrijven opgezet worden.

Droomwedstrijd

Iedereen heeft een wens of een droom, misschien wel meerdere. Een droom of wens tot uiting laten komen lijkt soms ver weg, maar niets in onmogelijk.
VrijwilligersNH, VrijetijdsbestedingNH en Stichting Westfriese Bibliotheken riepen alle cliënten bij Leekerweide op om hun droom te delen.

"Wij hebben ook een droom: dat iedereen op eigen wijze mee kan blijven doen met de maatschappij."

BurenHulp i.s.m. woningstichting Intermaris in Hoorn, Purmerend en Monnickendam

VrijwilligersNH ondersteunt in het werven, matchen, registreren en behoud van de vrijwilligers.

 

 

Workshop sociaal netwerkbord

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH. Alle medewerkers van WilgaerdenLeekerweideGroep kunnen deze workshop aanvragen voor de eigen locatie om het netwerk van de cliënten in kaart te brengen.

Formulierenbrigade

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH. Onze vrijwilligers van de Formulierenbrigade helpen u graag verder tijdens de spreekuren op verschillende locaties.    

      

   

   

 

 

Zelfstandig leren reizen

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH. Onze vrijwilligers zorgen voor een veilige manier van reizen voor de cliënten. Dit kan gaan om een traject van lopen, fietsen of het openbaar vervoer naar bijv. werk, familie of sport.

Samen lezen

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH in samenwerking met Bibliotheek Hoorn en de West-friese Bibliotheken. Onze vrijwilligers ondersteunen cliënten met taal en leesactiviteiten waarbij plezier en ontmoetingen voor onze cliënten centraal staat.

Tuinploeg

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH. Vrijwilligers gaan met de bus en tuingereedschap op pad om de tuinen weer in bloei te zetten, zodat de cliënt weer kan genieten van zijn of haar tuin. 

Vertaalteam/Vertalers

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH. Onze vrijwilligers ondersteunen daar waar nodig als de taal een probleem is.

Leescafé

Dienst gecoördineerd vanuit WilgaerdenLeekerweideGroep. VrijwilligersNH ondersteunt in het werven, matchen, registreren en behoud van de vrijwilligers.

Foto-expositie "Bijzondere vriendschappen"

Wees welkom vanaf 16 september om de foto-expositie "Bijzondere vriendschappen" te bewonderen in Sociaal Cultureel Centrum De Schoof te Wervershoof.

"Maak middels de foto's en verhalen kennis met bijzondere cliënten en vrijwilligers binnen WilgaerdenLeekerweideGroep."

Doe een wens

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH. Uitgevoerd door onze vrijwilligers van het Wensteam.

Zorg voor elkaar: cliënten in verbinding

Het project ‘Zorg voor elkaar’ draagt bij aan de onderlinge verbinding, meer begrip voor elkaar en afname van eenzaamheid binnen WilgaerdenLeekerweideGroep.

"Het verbinden van doelgroepen middels vrijwilligerswerk: samen sterk!"