;
;
;
;

Nieuws

Activiteiten voor de bewoners van locatie Weidehof van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) financieren waar anders geen budget voor is. Dit is een van de doelstellingen van de nieuwe stichting ‘Vrienden van Weidehof’ die zich op 17 juli heeft gepresenteerd.

De stichting, die draait op vrijwilligers, ontving tijdens deze feestelijke aftrap gelijk ook haar eerste gift vanuit het bedrijfsleven. Makelaarskantoor Piet Swart, dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft, overhandigde een waardecheque 250 euro.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vandaag hebben maar liefst drie vrijwilligers een Koninklijk lintje ontvangen. En dat is dik verdiend en laat nog maar eens zien hoe belangrijk en zeer gewaardeerd hun werk voor onze cliënten en bewoners is. 

Als WilgaerdenLeekerweideGroep zijn wij ontzettend trots op alle ruim 1.350 vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor onze cliënten en bewoners. Zij maken het verschil!

VrijwilligersNH
Lees verder

Op 14 oktober 2023 vindt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats; een jaarlijks terugkomende dag op de tweede zaterdag van oktober, in het teken van de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. 

Als sterven naderbij komt en de zorg voor de mantelzorger te veel wordt, kan er voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep een beroep gedaan worden op een waardevolle groep vrijwilligers: Vrijwilligers Warm Afscheid. Zij bieden hulp en liefdevolle ondersteuning in deze moeilijke periode. De cliënt kan op deze manier in de vertrouwde omgeving blijven. Voor onze cliënten – ouderen en mensen met een beperking – is dit ontzettend fijn.

VrijwilligersNH
Lees verder

Samen lekker bewegen in de buitenlucht met je haren wapperend in de wind. Bij ons woonzorgcentrum Weidehof in Spanbroek gebeurt dit bijna dagelijks. Door weer en wind nemen vrijwilligers, medewerkers en familieleden bewoners mee voor een ritje op een elektrische duofiets. Geen blokje om, maar vaak een tochtje van wel drie kwartier of langer. Alleen bij stortbuien en storm blijft de fiets ‘op stal’.

Intensief gebruik

WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) beschikt over een aantal elektrische duofietsen. Locatie Weidehof heeft er twee. Door intensief gebruik hebben deze fietsen al heel wat kilometers op de teller en dat is te merken. Eén oude fiets heeft af en toe kuren waardoor fietsers zomaar ergens onderweg stranden.

De hoogste tijd voor een nieuwe duofiets dus en vrijdag 15 september jl. was het zover. De onthulling van een gesponsorde, veilige en spiksplinternieuwe Huka duofiets met drie weerstand-standen. Geleverd door De Graaf mobiliteit & welzijn, een onderneming die Weidehof een warm hart toedraagt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Eens per twee weken op woensdagmiddag draagt Manja Kramer uit Hoogwoud op bijzondere wijze bij als vrijwilliger op Wilgaerden woonlocatie Weidehof te Spanbroek. Wij spraken haar en bewoner Alie Teuben over de waarde van vrijwilligers(werk) op deze prachtplek.

“Als vrijwilliger ben je echt onderdeel van het team.”

VrijwilligersNH
Lees verder

Tijdens haar stage gericht op cliëntbegeleiding, op Leekerweide locatie Barnsteen in Hoogwoud, kwam Carola met Fabian in contact. De twee hadden gelijk een goede klik. Na haar stage besloot Carola dan ook om het contact voort te zetten en Fabians bezoekvriendin te worden. “Familie van Fabian woonde niet om de hoek, waardoor hij niet zoveel uitjes had als andere kinderen. Als bezoekvriendin nam hem af en toe mee naar huis. Destijds woonde ik nog bij mijn ouders, zij kennen Fabian dus ook goed.”
Inmiddels woont Carola samen met haar partner en twee kinderen. En ook zij hebben Fabian in hun hart gesloten.

VrijwilligersNH
Lees verder

Slim, fit blijven door Aquagym! Dit plan viel echter in het water toen er geen begeleiding meer was voor mevrouw Wever van WilgaerdenLeekerweideGroep locatie Avondlicht in Hoorn, naar het Leeghwaterbad in Purmerend: de enige pijnverlichtende plek waar mevrouw Wever - nu het eindelijke na coronasluiting weer open was - zo enorm naar uitkeek. Gelukkig bood Charlotte haar weer zicht op zwembad, door zich aan te melden als vrijwilliger en gehoor te geven aan haar hulpvraag. Een mooie match waar twee bijzondere mensen elke week weer een goed gevoel aan overhouden. 

VrijwilligersNH
Lees verder

Aanpassingen bezoekregeling
Stukje bij beetje kunnen we de strenge maatregelen die genomen zijn om onze cliënten te beschermen en verspreiding van het virus tegen te gaan, wat losser gaan toepassen. Bezoek ontvangen en op bezoek gaan bij de naaste staat natuurlijk bij veel mensen bovenaan op de lijst.
We hebben voor Leekerweide en de andere labels gekeken hoe we hier zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. Onze cliënten zijn heel verschillend in leeftijd, gezondheid en daarmee in kwetsbaarheid voor het virus. Ook zijn zij heel verschillend in hoe zij om kunnen gaan met afspraken die aan het bezoek verbonden zijn. Want die blijven nodig. Het virus is nog niet weg en we moeten voorzichtig blijven. 

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Onlangs heeft premier Rutte opnieuw een persconferentie gehouden. De belangrijkste aankondiging is dat de maatregelen om Corona te bestrijden, verlengd worden en wel tot en met 28 april.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

BEZOEKERSREGELING GEHANDICAPTENZORG AANGESCHERPT

Op het NOS liveblog is deze avond 23 maart het bericht verschenen. Dit bericht gaat over een bezoekersregeling in de gehandicaptensector. Deze afspraak is gemaakt tussen het ministerie van VWS en VGN, onze brancheorganisatie. 

De bezoekersregeling is aangescherpt. Cliënten mogen geen bezoek ontvangen, tenzij dat noodzakelijk is. Wij hanteerden deze regel al.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Gisteren hebben we besloten, in navolging van de regels van de overheid, een aantal locaties voor bezoek te sluiten. Dit betreft alle locaties van Wilgaerden en een aantal locaties en woningen van Leekerweide waar onze meest kwetsbare cliënten wonen. Vandaag hebben we besloten enkele andere woningen van Leekerweide eveneens te sluiten. Met deze maatregel volgen we de regels van de overheid en VGN/Actiz om onze meest kwetsbare cliënten zo goed mogelijk te beschermen.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

De ontwikkelingen gaan snel. Het is nodig om nog meer in de luwte te blijven en onze cliënten nog meer af te schermen. Om hen, onze medewerkers en vrijwilligers te beschermen hebben we nieuwe maatregelen genomen: 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2