;
;
;

“Het contact en de band die je opbouwt is heel waardevol.”

Eens per twee weken op woensdagmiddag draagt Manja Kramer uit Hoogwoud op bijzondere wijze bij als vrijwilliger op Wilgaerden woonlocatie Weidehof te Spanbroek. Wij spraken haar en bewoner Alie Teuben over de waarde van vrijwilligers(werk) op deze prachtplek.

“Als vrijwilliger ben je echt onderdeel van het team.”

Maak contact, contact maakt!

Vrijwilliger Manja aan het woord
“Contact met mensen en samen iets gezelligs doen, daar was ik naar op zoek toen er meer tijd vrij kwam doordat ik geen betaalde baan meer had. Na het zien van de vacature voor een creatieve vrijwilliger ben ik een jaar geleden begonnen met vrijwilligerswerk op locatie Weidehof. Het klikte direct met de enthousiaste bewoners en medewerkers. Als vrijwilliger ben je echt onderdeel van het team. Samen bedenken we de creatieve activiteiten, welke we eens per twee weken aanbieden op de woensdagmiddag.”

Samen creatieve creaties maken
“Het is een gezellige gemengde groep van mannen en vrouwen, dat vind ik leuk. We halen de bewoners op, samen drinken we koffie en dan gaan we aan de slag. Iedere keer maken we iets anders. Vanmiddag stond er bijvoorbeeld een herfstactiviteit gepland en hebben we creatieve sleutelhangers gemaakt passende bij het seizoen.”Gezellig samenzijn
Bewoner Alie Teuben woont sinds de opening twee jaar geleden op deze prachtplek. Samen met de andere bewoners is zij ontzettend blij met de inzet van vrijwilligers zoals Manja.
“Voor mij is het samen bezig zijn erg fijn. Vrijwilligers hebben extra aandacht voor ons. Het contact en de band die je opbouwt is heel waardevol. Ik kijk altijd erg uit naar de creatieve activiteit. En na afloop heb ik altijd een leuk aandenken om mee te nemen.”“Het contact en de band die je opbouwt is heel waardevol.”

Plezier voor iedereen

Mooi om de enthousiaste reacties van de bewoners te horen en zien. Ook voor Manja geeft het vrijwilligerswerk veel voldoening.
“Het is dankbaar werk en ik ga altijd met een goed gevoel naar huis. Het geeft mij energie. Soms help ik ook bij andere activiteiten en binnenkort sluit ik aan bij het team van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Zij zetten zich in voor cliënten van Wilgaerden in de laatste levensfase. Hiervoor krijg ik eerst een training aangeboden. Mooi om mij ook op deze manier te verbinden als vrijwilliger.”


Weidehof: warm welkom voor vrijwilligers

Wil jij de creatieve woensdagmiddagclub een helpende hand bieden als vrolijke vrijwilliger (14.00-16.00 uur op de even weken)? Of zou je op een andere manier bij willen dragen, door bijvoorbeeld samen met bewoners spelletjes te spelen, te koken, klussen te klaren, de mannensoos te begeleiden, te fietsen of gezellig als bezoekvriend/vriendin langs te komen voor koffie en een kletspraatje? Wij heten jou een warm welkom op locatie Weidehof!

Wil je kennis komen maken? Neem dan contact op met VrijwilligersNH via:
T  0229 - 576416
E  info@vrijwilligersnh.nl

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.