;
;
;

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost vrijwilligerswerk?

Het is afhankelijk van wat voor soort vrijwilligerswerk je wil doen, hoeveel tijd het in beslag neemt. Een vaste dag, tijd of op oproep: er is echt van alles mogelijk.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende vormen van vrijwilligerswerk bij VrijwilligersNH. We gaan graag samen met jou op zoek naar vrijwilligerswerk wat past bij jou en jouw leven.

Wat kan ik allemaal doen?

Wij geloven in dingen doen die bij je passen: waar jij goed in bent én waar jij blij van wordt. Daarom bieden wij diverse vormen van vrijwilligerswerk aan. Klik hier om de diverse vormen te bekijken en te onderzoeken wat bij jou past.

 

Krijg ik een proefperiode om het te proberen?

Na de kennismaking op de locatie of met de cliënt ga je eerst twee of drie keer proefdraaien. Na de afgesproken proefperiode heb je een gesprek met jouw contactpersoon en bespreek je samen of de verwachtingen zijn uitgekomen. Is het een goede match, dan zetten we hem voort.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Ja, elke vrijwilliger krijgt reiskostenvergoeding. Deze vergoeding is € 0,30 per km.

We vergoeden tot max. 20 km (enkele reis).

Word ik ingewerkt?

Ja, na een kennismakingsgesprek op de locatie waar je vrijwilligerswerk gaat doen, word je ingewerkt. In overleg met de aandachtfunctionaris van de desbetreffende locatie worden hier duidelijke afspraken over gemaakt.

Wie is mijn contactpersoon?

Elke vrijwilliger heeft een vast aanspreekpunt op de locatie, die wij aandachtfunctionaris noemen. Zo blijft het contact persoonlijk en kun je altijd bij iemand terecht. 

Krijg ik informatie over de cliënt waar ik iets mee ga doen?

Ja, je krijgt de informatie over de cliënt die nodig is om het vrijwilligerswerk goed uit te kunnen voeren.

Kan ik cursussen en workshops volgen?

Als vrijwilliger van VrijwilligersNH kun je deelnemen aan onze workshops, cursussen, e-­learning modules en activiteiten.

Kan ik het combineren met mijn gezin?

Ja, een keertje gezellig mee-eten of samen een dagje weg. Kinderen, een partner, huisdieren, maar vooral een warme thuissituatie is voor veel cliënten ontzettend fijn.