;
;
;

Adviesraad Vrijwilligers

De belangen van onze 1.400 vrijwilligers worden onder meer behartigd door de Adviesraad Vrijwilligers. De raad geeft gevraagd en ongevraagd deskundig advies over allerlei zaken die betrekking hebben op vrijwilligerswerk en denkt mee in het vrijwilligersbeleid. 

De Adviesraad Vrijwilligers vergadert 4 keer per jaar, waaronder minimaal 1 keer per jaar met de raad van bestuur.

Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan VrijwilligersNH over het vrijwilligersbeleid. Daarnaast zijn zij contactpersoon voor de vrijwilligers en hebben ze de locaties van WilgaerdenLeekerweideGroep onderling verdeeld.

Verslag AdviesRaad Vrijwilligers 2023 kunt u hier lezen.
Verslag AdviesRaad Vrijwilligers 2022 kunt u hier lezen.
Verslag AdviesRaad Vrijwilligers 2020 kunt u hier lezen.
Verslag AdviesRaad Vrijwilligers 2021 kunt u hier lezen.

 

Hieronder stellen de leden van de Adviesraad zich graag aan je voor:

Ans Zonneveld

Ik ben Ans, voor vrijwilligers binnen Leekerweide wellicht een bekend gezicht. Nadat Norma mij vroeg voor de Adviesraad, zei ik - na een korte bedenktijd - ja! Mijn rol is het behartigen van belangen voor vrijwilligers. Waar nodig een steun op de achtergrond voor de vrijwilligers in de regio Hoorn. Daarom in de Adviesraad dus.

Na bijna 30 jaar dienstverband, werkzaam in het restaurant van Leekerweide waar vele bijeenkomsten georganiseerd worden, voor cliënten, familie, personeel en vrijwilligers, ben ik inmiddels met prepensioen. In mijn werkzame jaren ben ik 15 jaar lid geweest van de Ondernemingsraad, waaronder een periode vice voorzitter. Dit vond ik heel interessant, en gaf meerwaarde aan het dagelijkse werk.

Daarnaast in vele commissies zitting gehad en lid van het bestuur van de personeelsvereniging. Ook ben ik vrijwilliger bij de fotoclub. We gaan 1x  keer per maand met een clubje cliënten op stap om  foto's te maken. Dit kan zijn naar een haven, een park, een boerderij, schapenkooi, de duinen, alle plaatsen waar je leuke foto's kunt maken. De cliënten hebben ieder een eigen camera, sommigen echt met alle toeters en bellen. Het gaat om een leuke dag of middag uit.

Ook sta ik klaar om bij grote evenementen te helpen, zoals zomerfeesten, muziekdag, kerstdiners enz. Op vele plaatsen inzetbaar. Ik ken veel vrijwilligers door mijn lange dienstverband en velen zijn verrast mij dan ook nu op verschillende plaatsen tegen te komen. Het is zo mooi om cliënten een mooie dag, uurtje en momenten te bezorgen dat  geeft heel veel voldoening.

Wie weet wat er door de Adviesraad nog meer op mijn vrijwilligerspad komt.

In mijn vrije tijd ben ik graag op pad, sportief  aan de wandel, museumbezoek, pittoreske stadjes bezoeken, koken en het nuttigen met lekkere wijn en fotografeer zelf ook.

Tot ziens ergens in het mooie Hoorn - West Friesland, Ans Zonneveld.

 

Ben Droog

Mijn naam is Ben Droog. Ik ben sinds mijn pensioen (januari 2013) ‘werkzaam’ als vrijwilliger binnen De Wilgenhof in Wervershoof. Mijn hoofd ’taken’ zijn: tovertafel, het organiseren van maandelijkse kerkvieringen en het duofietsen. Van alle 3 de activiteiten heb ik de coördinatie in handen, omdat ik van mening ben dat er binnen een groep een aanspreekpunt moet zijn. In de decembermaand spring ik ook in voor de Goedheiligman die het toch al druk genoeg heeft rond deze tijd. Vanaf maart 2016 maakte ik deel uit van de indertijd opgezette Vrijwilligersraad van Wilgaerden, tot dan toe een onbekend fenomeen binnen de diverse stichtingen en instellingen. Omdat heel veel activiteiten draaien op de inzet van vrijwilligers vonden wij het belangrijk dat zij een stem kregen binnen de zorginstelling, temeer daar zij op veel vlakken gelijkgesteld worden aan de medewerkers. Met de fusie tussen Wilgaerden en de Leekerweidegroep is de Vrijwilligersraad omgezet in een Adviesraad voor vrijwilligers (ARV), aangevoerd door Norma Stapel die weliswaar geen deel uitmaakt van de ARV, maar ons wel kan voorzien van heel veel informatie. Met elkaar (onze raad telt 6 leden) hopen we voor jullie de oren en de ogen te zijn binnen Wilgaerden-LeekerweideGroep.

 

Astrid Wittebrood-Schouten

Mijn naam is Astrid Wittebrood – Schouten. Samen met mijn vader begeleid ik het Koersbal in de Horstenburgh op de eerste vrijdag van de maand. Ook help ik bij de jaarlijkse wandeldriedaagse en probeer ik regelmatig de duofiets met een bewonder te pakken. Daarnaast mag men altijd een beroep op mij doen voor andere activiteiten. Zo mocht ik afgelopen jaar helpen met het in kerstsfeer brengen van het huis. Naast het vrijwilligerswerk in de Horstenburgh, ben ik mantelzorger en vrijwilliger bij de    St. Victor kerk en de EHBO.

Sinds januari van dit jaar ben ik lid van de AdviesRaad Vrijwilligers. In mijn werk als parochie coördinator heb ik veel met vrijwilligers te maken. Zo maak ik het vrijwilligerswerk van twee kanten mee. Ik hoop hiermee een aanvulling voor de AdviesRaad Vrijwilligers te zijn en heb me daarom als lid aangemeld.

Samen met de andere leden zijn wij jullie aanspreekpunt en mogen wij jullie vertegenwoordigen binnen de WilgaerdenLeekerweide Groep.

  

Rein de Wit

Mijn naam is Rein de Wit. Ik woon in Spanbroek en ik ben 15 jaar vrijwilliger bij de Weidehof (vroeger Zandhove). Elke dinsdagochtend zorg ik voor muziek optredens en ’s middags doe ik de bingo. Het is enorm leuk werk waar humor en blije gezichten de boventoon voeren. Voor mezelf haal ik daar veel voldoening uit. Vrijwilligers zijn tegenwoordig hard nodig, zowel Wilgaerden als Leekerweide kunnen niet zonder vrijwilligers en daarom ben ik ook lid geworden van de Adviesraad van de WilgaerdenLeekerweidegroep. Het is belangrijk dat vrijwilligers (zo’n 1500 op dit moment) ook invloed hebben op hun werk binnen de organisatie.

 

Berry Moen

Ik ben Berry Moen en sinds maart 2019 ben ik werkzaam als vrijwilligster bij de Formulierenbrigade van de gemeente Medemblik. Wij helpen alle inwoners van de gemeente met (digitale) administratieve handelingen zoals: het aanvragen van bijzondere bijstand, eenvoudige belastingaangifte, aanvragen decemberactie van de gemeente, aanvragen en stopzetten van toeslagen of studiefinanciering. Voor ik met pensioen ging was ik werkzaam bij het Arbeidsbureau en het UWV en had ik ook regelmatig mensen aan mijn bureau die moeite hadden met de vaak ingewikkelde (digitale) formulieren. Voor mij sloot het werk bij de Formulierenbrigade dan ook prima aan bij de “andere” kant van het bureau. Omdat ik ook al jarenlang vrijwilliger ben bij de Schoof in Wervershoof, weet ik ook hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor een organisatie en hoe belangrijk het is dat vrijwilligers hun stem kunnen laten horen. Sinds kort ben ik daarom ook lid geworden van de Adviesraad Vrijwilligers. Wij willen graag een aanspreekpunt zijn voor alle vrijwilligers van WilgaerdenLeekerweideGroep.

 

Margot BoesMijn naam is Margot Boes, ik woon met mijn vriend en hond Raf in Hoorn en heb 3 volwassen kinderen. Sinds 2004 werk ik met veel plezier bij GGZ Noord Holland Noord. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij de Hollandse Cirkel, waarbij we op donderdagavond een sportieve activiteit met de bewoners doen (bijvoorbeeld wandelen of een ander sportlesje).

Ik werd gebeld met de vraag of ik interesse had om zitting te nemen in de Adviesraad en ben medio juni 2022 bij een vergadering aangesloten. Ik was direct enthousiast;  wat een leuke, betrokken groep mensen die de belangen van ruim 1400 vrijwilligers van WilgaerdenLeekerweideGroep behartigen. Daar wil ik heel graag mijn steentje aan bijdragen.

Meld je aan als vrijwilliger

Wil jij vrijwilliger worden bij VrijwilligersNH? Klik dan op onderstaande knop en meld je aan.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over VrijwilligersNH of vrijwilligerswerk? Bekijk dan onze veelgestelde vragen met bijhorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.