;
;
;

Samen sparren over het nieuws

Vrijwilliger Astrid Kaag doet verslag van haar herenochtend op dinsdag.

Vrijwilligerswerk op De Bosman

“In 1984 ben ik begonnen als vrijwilliger op locatie De Bosman en al bijna 28 jaar lees ik samen de krant als vaste vrijwilligersactiviteit. Ook vandaag, dinsdag 3 januari 2023, zijn we weer - op 1 heer na - aanwezig bij de herenochtend. Allereerst de beste wensen uitgesproken en we hopen allen ook dit jaar op vele mooie uurtjes samen."

"Ik heb al vele mannen aan mijn tafel gehad."

"
Sommige mannen schuiven enkele maanden aan, andere enkele jaren. De heer M. Vriend woont ongeveer 10 jaar in de Bosman en zit als oudste en langste deelnemer bij mij aan tafel. Hij is inmiddels 97 jaar.

Ik begin met het landelijke nieuws. Soms lees ik 5 stukjes en ook weleens 1, omdat het veel stof doet opwaaien. We praten erover met elkaar; vaak met een lach, maar ook heel serieus.
Om half 11 wordt de tweede kop koffie ingeschonken. Daarna komt het regionale nieuws, de overlijdensadvertenties, het weer, meestal de 60 seconden en natuurlijk ook het nieuws uit de gemeente."

"Vooral de stukjes over de plaatselijke politiek of voetbalvereniging De Valken geeft genoeg gespreksstof om over te praten."

"
Al met al een mooi en gezellig uurtje - voor de heren en mijzelf natuurlijk -  om elkaar weer even te zien en te spreken, maar vooral om samen om over het nieuws te sparren. De tijd vliegt om en ik moet altijd goed opletten dat alle belangrijke zaken aan bod komen. Soms blijven we nog even nazitten, maar vaak is de Bloemkamer weer gereserveerd voor anderen. We verheugen ons altijd weer op een volgende keer.”


Wil jij net zoals Astrid ook een bijdrage leveren aan een van de geplande momenten van een gezellig samenzijn op een van onze locaties? Of heb je een andere hobby waar je cliënten graag bij betrekt? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij maken graag een mooie match!

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.