Voetbalmaatjes: verbinding via voetbal

Voetbal verbindt; daar weet voetballiefhebber en vrijwilliger Ben Janssens alles van.
Wij delen graag zijn voetbal-vrijwilligersverhaal.

AZ Voetbalmaatjes

Voetbalclub AZ zet zich samen met Humanitas en ‘JIJ hoort erbij’ in tegen eenzaamheid in de regio en gebruikt voetbal om verbindingen tussen mensen te maken. Met AZ Voetbalmaatjes stelt AZ zijn deuren open: samen voetbal zien en beleven, voor alle mensen in de regio Alkmaar Zaanstreek.

Ben Janssens meldde zich aan als AZ Voetbalmaatje omdat hij als vrijwilliger bij Leekerweide reeds ervaren had (en nog steeds) dat verbinding maken via voetbal voor veel mooie momenten samen zorgt.

Mooie match
“Als motivatie voor mijn aanmelding gaf ik aan dat ik samen met Klenroy en Joseph - bewoners van locatie Wollegras - altijd bij de thuiswedstrijden van Jong AZ in Wijdewormer aanwezig ben. Naar aanleiding hiervan nam Humanitas contact met mij op en nodigde ons alle drie uit voor de Uefa Europa Conference League wedstrijd AZ - Dnipro1 (Oekraïne). Geweldig natuurlijk!

Op donderdag 3 november was het zover. Eenmaal bij het stadion in Alkmaar aangekomen, kregen we een mooie parkeerplaats aangeboden van AZ. De jongens wilde natuurlijk gelijk de fanshop in om een AZ shirt te kopen. Omdat we vaste bezoekers zijn van Jong AZ kregen ze 10% korting. Daarna door naar de receptie, waar Humanitas ons opwachtte. We kregen 3 business stoelen toegewezen, mochten vooraf in de Kees Kist lounge een kopje koffie/thee drinken en ook tijdens de rust werden we getrakteerd op een paar drankjes.""Wat hebben we genoten van de wedstrijd, die uiteindelijk met 2-1 door AZ gewonnen werd! Het gaf ons alle drie een heel goed gevoel, waar we nog steeds van nagenieten.
Bedankt AZ en Humanitas voor deze bijzondere voetbalbeleving samen!”


Wil jij je ook verbinden via voetbal als AZ Voetbalmaatje? Meld je dan aan via de website: www.azvoetbalmaatjes.nl
Verbind jij je liever op een andere manier en sta je open voor vrijwilligerswerk?
Neem dan contact met ons op, wij maken graag een mooie match!

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.