;
;
;
;

Nieuws

Vandaag hebben maar liefst drie vrijwilligers een Koninklijk lintje ontvangen. En dat is dik verdiend en laat nog maar eens zien hoe belangrijk en zeer gewaardeerd hun werk voor onze cliënten en bewoners is. 

Als WilgaerdenLeekerweideGroep zijn wij ontzettend trots op alle ruim 1.350 vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor onze cliënten en bewoners. Zij maken het verschil!

VrijwilligersNH
Lees verder

Hoe mooi is het om je vrije dag stralend te starten met een vriend? Jeroen, vrolijke bewoner van de Hollandse Cirkel in Zwaag, heeft geluk! Al 3 jaar lang staat zijn bezoekvriend Jordi Meester iedere dinsdag op de stoep om hem op te halen voor een wandeling samen, want ook hij is dan vrij. En Jordi komt niet alleen. Hij betrekt meerdere mensen om te zorgen voor een goede en vooral gezellige start van Jeroen zijn dag.

VrijwilligersNH
Lees verder

Op 14 oktober 2023 vindt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg plaats; een jaarlijks terugkomende dag op de tweede zaterdag van oktober, in het teken van de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven. 

Als sterven naderbij komt en de zorg voor de mantelzorger te veel wordt, kan er voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep een beroep gedaan worden op een waardevolle groep vrijwilligers: Vrijwilligers Warm Afscheid. Zij bieden hulp en liefdevolle ondersteuning in deze moeilijke periode. De cliënt kan op deze manier in de vertrouwde omgeving blijven. Voor onze cliënten – ouderen en mensen met een beperking – is dit ontzettend fijn.

VrijwilligersNH
Lees verder

Tijdens de opening van het Vrijwilligersfeest op vrijdag 22 september 2023 werden de aanwezige jubilarissen (v.l.n.r.) Trijnie Zuiderent, Joke van der Lee en Werner Mroseck in het zonnetje gezet door bestuurder van WLGroep Renata Fideli. Deze drie jubilarissen zetten zich al 25 vrijwilligersjaren in en ondersteunen hiermee niet alleen de cliënten, maar ook hun naasten en de zorgmedewerkers.

VrijwilligersNH
Lees verder

Ruim 1400 zorgzame vrijwilligers zetten zich in voor cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep). Een groot aantal van deze vrijwilligers dragen al jarenlang op betekenisvolle wijze bij, en dat wordt gezien en gewaardeerd.

Ook dit jaar organiseerden we een Vrijwilligersfeest. Dit keer voor alle vrijwilligers van WLGroep samen, om hen allen te bedanken voor hun waardevolle inzet en betrokkenheid. Daarbij waren ook de aandachtfunctionarissen - onze ogen en oren op de diverse locaties - van de partij, want ook zij zijn goud waard.

VrijwilligersNH
Lees verder

Samen lekker bewegen in de buitenlucht met je haren wapperend in de wind. Bij ons woonzorgcentrum Weidehof in Spanbroek gebeurt dit bijna dagelijks. Door weer en wind nemen vrijwilligers, medewerkers en familieleden bewoners mee voor een ritje op een elektrische duofiets. Geen blokje om, maar vaak een tochtje van wel drie kwartier of langer. Alleen bij stortbuien en storm blijft de fiets ‘op stal’.

Intensief gebruik

WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) beschikt over een aantal elektrische duofietsen. Locatie Weidehof heeft er twee. Door intensief gebruik hebben deze fietsen al heel wat kilometers op de teller en dat is te merken. Eén oude fiets heeft af en toe kuren waardoor fietsers zomaar ergens onderweg stranden.

De hoogste tijd voor een nieuwe duofiets dus en vrijdag 15 september jl. was het zover. De onthulling van een gesponsorde, veilige en spiksplinternieuwe Huka duofiets met drie weerstand-standen. Geleverd door De Graaf mobiliteit & welzijn, een onderneming die Weidehof een warm hart toedraagt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het Leescafé verbindt, en dat al 10 jaar lang! Coördinator van de vrijwilligers Wanda ging langs om deze mooie mijlpaal samen te vieren.

Maar liefst 12 vrijwilligers dragen hier op gastvrije wijze bij aan de huiselijke sfeer. 
Een van de vrijwilligers die hierbij met liefde de nodige ondersteuning biedt is Nelleke Braber. En daar zijn wij samen met de begeleiders Willeke en Petra en de deelnemers maar wat blij mee. 

VrijwilligersNH
Lees verder

Met inmiddels 200 mooie matches tussen hulpvragers en helpers is wel bewezen dat BurenHulp een groot succes is. Onze collega Mila Hoonhout ging samen met Community Coach van Intermaris Robin Oud langs bij tuintopper Marco van Zwol in Purmerend om hem te bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid als BurenHulp vrijwilliger. 

VrijwilligersNH
Lees verder

Norma Stapel, powervrouw en manager van het succesvolle West-Friese vrijwilligersnetwerk VrijwilligersNH heeft vandaag - donderdag 20 juli – afscheid genomen. Zij slaat na bijna 25 jaar haar vleugels uit bij WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) en start binnenkort als beleidsadviseur Wmo, zorg en welzijn bij gemeente Opmeer.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vriendschap kent - net zoals vrijwilligerswerk - verschillende vormen. In coronatijd ontstonden er vriendschappen via de brievenbus. Daarna was het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en samen op stap te gaan. Lees het mooie verhaal van pen- en bezoekvriendin Debbie Kros en begeleider Kim Weel over betekenisvol vrijwilligerswerk op een locatie van Leekerweide in Hoorn.

VrijwilligersNH
Lees verder

Elke derde woensdag van de maand komen senioren uit Obdam naar het restaurant van woonzorgcentrum De Horstenburgh van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) voor het seniorendiner. Woensdag 17 mei gebeurde dit voor de 100e keer. Tijd voor een feestje dus. In plaats van twee kregen de gasten drie gangen geserveerd, bij de koffie was er nog iets lekkers én de burgemeester van Koggenland Monique Bonsen-Lemmers was aanwezig. Ter ere van het jubileum werden zorgmedewerkers en cliënten van De Horstenburgh getrakteerd op heerlijke bonbons.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Samenwerkingspartner en maatschappelijk betrokken bedrijf SDB Groep biedt medewerkers de mogelijkheid om zich maatschappelijk in te zetten. Hierbij mogen ze zelf een organisatie uitkiezen. Consultant/trainer Richard koos voor Leekerweide dagbestedingslocatie De Kolk in Hoogkarspel, waar hij een van de cliënten een ochtend verblijdde met een helpende hand en een luisterend oor.

VrijwilligersNH
Lees verder

Als WilgaerdenLeekerweideGroep zijn wij dankbaar én supertrots op alle 1.400 vrijwilligers die dagelijks het verschil maken in het leven van onze bewoners en cliënten. 

En dat sommige van hen vandaag een Koninklijk lintje hebben ontvangen, bevestigt nog maar eens hoe belangrijk en gewaardeerd hun werk is. 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Jordy Gomes van Rodi Media ging in gesprek met coördinator Petra en vrijwilliger Karin over vrijwilligerswerk op het Noorderlandhuis.

Vandaag staan ze samen stralend in de krant!


VrijwilligersNH
Lees verder
1 2 3 4 5 8