;
;
;

Maatregelen update 20 maart Corona

Gisteren hebben we besloten, in navolging van de regels van de overheid, een aantal locaties voor bezoek te sluiten. Dit betreft alle locaties van Wilgaerden en een aantal locaties en woningen van Leekerweide waar onze meest kwetsbare cliënten wonen. Vandaag hebben we besloten enkele andere woningen van Leekerweide eveneens te sluiten. Met deze maatregel volgen we de regels van de overheid en VGN/Actiz om onze meest kwetsbare cliënten zo goed mogelijk te beschermen.

Voor onze organisatie betekent dat dat vanaf de volgende locaties gesloten zijn voor bezoek:

Wilgaerden
: De locaties Rustenburcht, de Horstenburgh, Zandhove, Avondlicht, Westerhaven, Westerhof, Sint Nicolaas, de Bosman, Noorderlandhuis en Wilgenhof

Leekerweide: Hulfte, Roerdomp, Vijzelmolen, Wentels 1A, 1B, 3B, 3D, 5A, 5B, 5C en 5D

Deze maatregelen gelden tot en met 6 april

  • Voor de cliënten die hier wonen, betekent dit dat zij geen bezoek kunnen ontvangen. Ook kunnen bewoners niet zelf de locatie verlaten of op stap met hun naasten. Wel is er bij iedere locatie voor de bewoners mogelijkheid om een frisse neus te halen op een terras of binnentuin.
  • Voor naasten betekent dit dat zij per direct niet meer op bezoek kunnen komen bij hun naaste. Dit betekent ook dat zij hun naaste niet meer kunnen ophalen voor een uitje.
  • Het blijft wel mogelijk om spullen, zoals bijvoorbeeld de was, langs te brengen en op te halen bij de locaties. Doordeweeks kunt u deze op afspraak (met de zorgmedewerker/begeleider) afleveren/afhalen bij de ingang van de locatie. Duidelijk voorzien van een naam.

Voor al onze andere locaties van Wilgaerden en Leekerweide blijft voorlopig de zeer beperkende regel van toepassing: één bezoeker per dag per cliënt. We vragen cliënten zo veel als mogelijk thuis te blijven en geen gezelschap of situaties op te zoeken die de kans op besmetting vergroten. We vragen u hetzelfde, als u uw naaste bezoekt.

Ingrijpend

Dit is een ingrijpende maatregel. Dat realiseren wij ons heel goed. Helaas is deze noodzakelijk om bewoners van onze locaties én onze zorgmedewerkers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Het gaat niet alleen om de gezondheid van uw naaste, maar ook om de gezondheid van alle bewoners en medewerkers die bij ons wonen en werken. Wij vragen u om op eventueel een andere manier contact te leggen met elkaar, bijvoorbeeld telefonisch of via apps.

Uitzondering

Uiteraard geldt er op deze regel een uitzondering. Als het vanwege de gezondheid van een bewoner toch noodzakelijk is dat er een naaste langskomt, neemt een zorgmedewerker zelf contact op met de eerste contactpersoon.

Vrijwilligers

Op de locaties kunnen nog wel vrijwilligers werkzaam zijn. We begrijpen dat u hier vragen bij kunt hebben. Het gaat hier echter om vrijwilligers die een vaste werkplek hebben en waaraan wij dezelfde gezondheidseisen en sociale oplettendheid vragen als aan onze medewerkers. Zij zijn goed bekend met en bij onze cliënten. Omdat dagbesteding wegvalt, is recreatie en persoonlijke aandacht en afleiding hard nodig op de woningen. Zij kunnen deze bieden en zo onze medewerkers ontlasten. Wij rekenen op uw begrip voor deze maatregelen, waarvan wij begrijpen dat ze ingrijpend voor ieder zijn.

Nieuws en ontwikkelingen

Er is een speciaal crisisteam bij WilgaerdenLeekerweideGroep dat alle nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten houdt. Wij zetten iedere belangrijke verandering van maatregelen omtrent Corona op onze website en social media.

Wij rekenen op uw begrip voor deze maatregelen, waarvan wij begrijpen dat ze ingrijpend voor ieder zijn.