;
;
;

Zelfstandig leren reizen

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH. Onze vrijwilligers zorgen voor een veilige manier van reizen voor de cliënten. Dit kan gaan om een traject van lopen, fietsen of het openbaar vervoer naar bijv. werk, familie of sport.

VrijwilligersNH biedt de dienst zelfstandig leren reizen aan.

Onder deskundige begeleiding van een ov of fiets coach kunnen mensen met een beperking zelfstandig leren reizen. Voor veel mensen met een beperking zijn verkeersregels, lezen en digitale handelingen zoals het opladen van een ov kaart moeilijk. De ov en fiets coaches hebben veel ervaring met het leren zelfstandig reizen. Onze ervaring is dat mensen met een beperking veel plezier beleven aan het zelfstandig reizen van bijvoorbeeld huis naar werk. Zij zijn ook enorm trots op zichzelf en vooral blij dat ze niet meer afhankelijk zijn van de taxi.

Tijdens een persoonlijk gesprek met de begeleider en cliënt brengen wij de vraag in kaart en maken we een persoonlijk stappenplan. De cliënt ontvangt als afronding van het traject een persoonlijk certificaat.

Bekijk hier onze flyer.

Voor meer informatie of aanmelden van een cliënt kun je mailen naar info@vrijwilligersnh.nl

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over VrijwilligersNH of vrijwilligerswerk? Bekijk dan onze veelgestelde vragen met bijhorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.