;
;
;

Jamie Wijdenes (29 jaar) uit Wervershoof heeft als bezoekvriendin een bijzondere band met Bono. De twee ontmoette elkaar in een winkel, waar Bono haar spontaan aansprak en vertelde dat hij op locatie De Gent woonde in Hoogkarspel. Het gesprek was zo leuk, dat Jamie besloot het contact voort te zetten en Bono’s bezoekvriendin te worden.

Jamie had zich al eerder aangemeld voor vrijwilligerswerk, maar hier was nog geen passende match uit voortgekomen. Een toevalstreffer dat Bono op zoek was naar iemand zoals Jamie; een vrijwilliger die nieuwsgierig is naar hem en zijn leef- & belevingswereld.

Door contact te maken brengt zij een stukje van haar wereld naar zijn wereld toe en maakt hierdoor zijn wereld een stukje groter én leuker.Ruim een half jaar is Jamie nu Bono’s bezoekvriendin. Ze videobellen wekelijks met elkaar en eens per drie weken spreken zij af. In coronatijd was het afspreken soms een uitdaging. Maar gelukkig gaat het de goede kant op en kunnen zij samen weer leuke dingen doen, zoals een ijsje eten.

Inmiddels heeft niet alleen Jamie, maar ook haar vriend Danny een bijzondere connectie gemaakt met Bono. Door het videobellen vanuit huis kwam hij met Bono in contact. “Meestal als wij hem nu bellen zegt hij: Heeey Jamie, hoe gaat het? Waar is Danny? Ik wil Danny spreken.'' Bono mocht ook langskomen om samen met Danny te gamen op de Playstation en daarna patatjes te eten, wat een feest!

Betekenisvol contact, voor alle drie. “We zijn goede vrienden inmiddels. Bono is een enorme schat en ik ben erg gek op hem. Ik doe dit dan ook met heel veel plezier en haal veel voldoening uit de bezoeken en de telefoontjes.”, aldus jonge vrijwilliger Jamie.

Maak contact, contact maakt!