;
;
;

Jonge vrijwilliger Ewout Goet is 21 jaar en met veel plezier vrijwilliger op locatie De Horstenburgh in Obdam. Hier maakt hij elke week op zaterdag twee bewoners blij met een rondje op de duo-fiets. Een buitenbeleving samen, in beweging, met de wind door de haren. Obdam biedt prachtige fietsroutes in de omgeving, zowel door het dorp zelf als daarbuiten. De bewoners genieten hier dan ook erg van.

MAAK CONTACT, CONTACT MAAKT!

Contact maken is niet voor iedereen gemakkelijk. Dit merkte Ewout tijdens zijn stage. Om te werken aan zijn sociale vaardigheden besloot hij zich aan te melden voor vrijwilligersactiviteiten georganiseerd door een jeugdorganisatie. Één van de activiteiten was het rondbrengen van kerstpakketten bij ouderen. De reacties die hij hierop kreeg - dankbaarheid en heel veel blije gezichten - gaven hem zo veel voldoening, dat hij besloot om dit vaker te gaan doen. Hij ging op zoek naar vrijwilligerswerk bij hem in de buurt en nam contact op met VrijwilligersNH. Wij vonden de match waar hij naar op zoek was: vrijwilligerswerk passend bij hem en zijn leven, waarbij hij ouderen een goed gevoel kan geven.

Samen met de bewoners zijn wij erg blij met onze jonge vrijwilliger Ewout. Hij is iemand naar wie wordt uitgekeken. Door samen te fietsen krijgen de bewoners de ondersteuning die zijn nodig hebben om toch in beweging te kunnen blijven.

VRIJWILLIGERSWERK: SAMEN STERK!