;
;
;

"Voor Arjan rijd ik graag naar Zwaag. Hij is dan ook heel bijzonder, gezien hij zowel cliënt als zelf vrijwilliger is." - jonge vrijwilliger Alize uit Enkhuizen.

Wij vertellen jullie graag meer over deze mooie match!

Arjan (33) woont op locatie De Hollandse Cirkel in Zwaag. Hij is niet alleen cliënt, maar zelf ook vrijwilliger bij VrijetijdsbestedingNH van Leekerweide.
"Ik was de eerste cliënt met een vrijwilligerscontract."
Hij helpt graag bij evenementen, zoals de Soos; een muzikale avond waarbij cliënten elkaar ontmoeten.


Arjan is een mensenmens. Naast zijn deelname aan de groepslesjes - gegeven door sportieve vrijwilliger Margot in de tuin beneden zijn huis - leek het hem leuk om af en toe samen met een gezellige vrijwilliger te koken en eten. Met succes maakte wij een mooie match: hij opende zijn deur voor jonge vrijwilliger Alize (22).

 

Alize werkt als persoonlijk begeleider op Leekerweide locatie de Kwartellaan in Enkhuizen. Ze wilde graag iets betekenen voor een ander en meldde zich aan als vrijwilliger bij VrijwilligersNH. Ze had Arjan al eens ontmoet toen ze met cliënten een avondje uit was naar de Soos in Wognum.
"Kookvrijwilliger was niet iets waarvan ik direct dacht dat het aan zou sluiten, gezien mijn kookkunsten niet bijzonder goed zijn. Maar toen ik hoorde dat het om Arjan ging, dacht ik: dat komt vast goed. Het gaat uiteindelijk ook meer om het contactmoment, het koken zelf is bijzaak."


Twee mooie mensen die elkaar eens per maand verblijden. De onderlinge afstemming verloopt soepel. Samen bepalen ze het recept en doen ze boodschappen. Er wordt ondertussen heel wat gelachen en gekletst. Meestal eten ze bij Arjan thuis, maar tijdens de kerstperiode plannen ze een lunch op een leuke locatie. En ook in de zomer werd er samen gesmuld tijdens de BBQ voor cliënten op een Leekerweide locatie, waar zowel Alize als haar vriend van harte welkom waren.


De bijzondere band straalt er vanaf. Samen met Arjan zijn we dan ook ontzettend blij met een vrijwilliger als Alize. En Alize is blij dat ze op deze manier een bijzondere bijdrage kan leveren.
"Zoveel cliënten wachten op een vrijwilliger. Het is toch prachtig om op deze manier iets te kunnen betekenen voor een ander. Zeker voor een persoon als Arjan, gezien hij zelf ook een bijdrage levert als vrijwilliger."