;
;
;

Wij zijn Marien en Lida Stoop en werken ongeveer ruim 5 jaar als vrijwilliger(ster) bij Leekerweide in Wognum.
Marien is na zijn pensioen gaan oriënteren op vrijwilligerswerk. Omdat hij erg technisch is kon hij bij Leekerweide helpen bij de technische dienst. Dat doet hij altijd op dinsdag. Deze dag is hem heilig, hij plant daar alles omheen. Het werk doet hij met heel veel plezier. Veel afwisselend werk met leuke collega’s. Er liggen altijd wel wat klussen voor hem klaar. Hij voelt zich erg gewaardeerd en dat maakt het werk wat je doet natuurlijk extra mooi. Wat Marien betreft hoopt hij het in goede gezondheid nog lang vol te houden.

Zelf ben ik bij Leekerweide terecht gekomen omdat mijn bezoekmaatje over ging van Regionaal Dienstencentrum Westfriesland naar Leekerweide. Ik doe al ruim 11 jaar vrijwilligerswerk. Heb buiten Leekerweide nog een bezoekmaatje bij Esdege-Reigersdaal en werk in het Museum van de 20e Eeuw. Het vrijwilligerswerk doe ik met veel plezier. Het is zo dankbaar werk en je krijgt er zoveel voor terug. Mijn maatje komt handenklappend en lachend uit de Connection bus. Dat maakt je dag dan al hartstikke goed!! Ik heb lang getwijfeld of ik dit werk leuk vond. Omdat ik nog nooit in aanraking ben geweest met mensen met een verstandelijke beperking. Heb toch deze keuze gemaakt om het te proberen. Wat ben ik blij dat ik deze keuze heb durven maken, het is fantastisch om met deze doelgroep om te gaan. Kan het iedereen aanbevelen (ook bij twijfel) je krijgt er heel veel voor terug. Leekerweide is een instelling met veel waardering voor haar vrijwilligers. En heeft nog niet zo lang geleden een prachtige spaanse avond met muziek en heerlijk eten geregeld voor alle vrijwilligers(sters) waar we ontzettend van hebben genoten. Ik hoop net als Marien dit werk nog lang te kunnen doen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over VrijwilligersNH of vrijwilligerswerk? Bekijk dan onze veelgestelde vragen met bijhorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.