;
;
;

Trots zijn wij! Op Tim. Hij heeft zelf aangegeven dat hij zich graag wil voorstellen om zo nog meer mensen enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.

Hoi, ik ben Tim Aberkrom en woon via Leekerweide met een volledig pakket thuis in Nibbixwoud. In 2018 kwamen mijn vader en Pierre, mijn persoonlijk begeleider, met een idee. Zou vrijwilligerswerk iets voor mij zijn? In het begin vond ik het maar niets. Maar toen ik er verder over na ging denken vond ik het eigenlijk wel een goed idee.

In een gesprek met Norma, de coördinator vrijwilligers, heb ik aangegeven wat mij leuk leek om te doen. Zo ben ik in oktober 2018 gestart als vrijwilliger bij Wilgaerden locatie Avondlicht.

Ik ben een jongen met een verstandelijk beperking die ook iets voor de medemens wil doen. Een kletspraatje en gezelligheid. Ik vind het heel belangrijk om iets voor oudere mensen te betekenen.

Wat doe ik precies als vrijwilliger? Ik schenk koffie en thee in en speel spelletjes met de bewoners. Met mevrouw B., een dame van 100 jaar, ga ik dobbelen, woordpuzzels maken en gezellig kletsen. Het is leuk om complimentjes te krijgen van de bewoners, het team en de familie van de bewoners. Daar is ook een mooi filmpje van gemaakt die je hier kunt bekijken.

Naast het vrijwilligerswerk ben ik met veel plezier afwasser bij Grand restaurant ’t Hop naast het Park Schouwburg.
Waarom dit stukje? Ik vind het belangrijk om te vertellen dat mensen met een verstandelijke beperking ook iets voor de medemens kunnen doen. Het leuke is dat je ook respect krijgt van de bewoners.

Ik wil andere mensen adviseren ook vrijwilliger te worden. Dus lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden ga een keer met mij mee of neem contact op met VrijwilligersNH.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over VrijwilligersNH of vrijwilligerswerk? Bekijk dan onze veelgestelde vragen met bijhorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.