;
;
;

Met liefde delen wij het verhaal over de mooie match tussen cliënt Stefan Stins uit Hoorn en zijn bezoekvriend Tjeerd Zijlma uit Grootebroek.

Programmamaker en presentator Sander Huisman van WEEFF TV kwam langs voor een video-interview. De bijzondere beelden zijn hier te bekijken.


Van bezoekvrienden naar boezemvrienden
Vier jaar geleden begon deze "gouden reis" - zoals Tjeerd het zo mooi verwoordde in de video - toen Tjeerd zich aanmeldde als vrijwilliger bij VrijwilligersNH. Zo kwam hij als bezoekvriend in contact met Stefan. Inmiddels hebben zij een waardevolle band met elkaar opgebouwd. Ze noemen elkaar geen bezoekvrienden meer, maar “boezemvrienden”.

Niet alleen Tjeerd, maar ook zijn kinderen zijn gek op Stefan. En hij op hun. Hij heeft er dus ook een bezoekfamilie bijgekregen, waarmee hij af en toe leuke dingen doet."We hebben altijd lol met elkaar. Stefan is gewoon echt een gouden gozer." - Tjeerd

Daarbij heeft deze mooie match ook nog eens geleid tot een baan voor Stefan bij de Action, waar Tjeerd hem binnenhaalde en zelf ook werkzaam is.
“Sinds hij bij Action werkt, heb ik hem nooit meer horen zeuren over werk. Het is dichtbij, hij vindt het leuk en hij is lekker onder de mensen. En zo zien we elkaar ook op de werkvloer. Altijd gezellig en voor Stefan maak ik altijd tijd.”


Tjeerd, wat zijn wij ontzettend blij met de bijzondere bijdrage die jij levert als “boezemvriend”.
Jij geeft kleur aan het leven van Stefan!

"Als ik Tjeerd zie, kan mijn dag al niet meer stuk." - StefanLijkt het jou ook leuk om, net zoals Tjeerd, een bijzondere band op te bouwen als bezoekvriend/-vriendin? Of zou je een andere betekenisvolle bijdrage willen leveren als vrijwilliger? Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! Onze coördinatoren maken met liefde een mooie match tussen wat jij te bieden hebt en wat onze cliënten nodig hebben.