;
;
;

Nieuws

Iedereen moet kunnen genieten van de kwaliteit die het leven hen biedt. Of je nu een oudere bent met een hulpvraag of iemand met een verstandelijke of lichamelijke beperking, iedereen moet het beste uit het leven kunnen halen. Dat is de gewoonste zaak van de wereld. 
WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Tijdens haar stage gericht op cliëntbegeleiding, op Leekerweide locatie Barnsteen in Hoogwoud, kwam Carola met Fabian in contact. De twee hadden gelijk een goede klik. Na haar stage besloot Carola dan ook om het contact voort te zetten en Fabians bezoekvriendin te worden. “Familie van Fabian woonde niet om de hoek, waardoor hij niet zoveel uitjes had als andere kinderen. Als bezoekvriendin nam hem af en toe mee naar huis. Destijds woonde ik nog bij mijn ouders, zij kennen Fabian dus ook goed.”
Inmiddels woont Carola samen met haar partner en twee kinderen. En ook zij hebben Fabian in hun hart gesloten.

VrijwilligersNH
Lees verder

Slim, fit blijven door Aquagym! Dit plan viel echter in het water toen er geen begeleiding meer was voor mevrouw Wever van WilgaerdenLeekerweideGroep locatie Avondlicht in Hoorn, naar het Leeghwaterbad in Purmerend: de enige pijnverlichtende plek waar mevrouw Wever - nu het eindelijke na coronasluiting weer open was - zo enorm naar uitkeek. Gelukkig bood Charlotte haar weer zicht op zwembad, door zich aan te melden als vrijwilliger en gehoor te geven aan haar hulpvraag. Een mooie match waar twee bijzondere mensen elke week weer een goed gevoel aan overhouden. 

VrijwilligersNH
Lees verder

Vrijwilliger Margot Boes uit Hoorn verzorgt elke donderdagavond een sportief groepslesje voor bewoners van WilgaerdenLeekerweideGroep locatie Hollandse Cirkel in Zwaag.

"Ik zie dat ik met een kleine inbreng mensen zo veel stappen verder kan helpen en krijg hiermee echt de voldoening die ik zocht.”

VrijwilligersNH
Lees verder
De winnaar van de Droomwedstrijd is… Moniek! 

Haar droom is een privé kok op de Koopman in Wervershoof.
Deze droom wordt werkelijkheid! Niet alleen voor Moniek, maar ook voor haar medebewoners.

 

VrijwilligersNH
Lees verder

Corona heeft ons allemaal getroffen. Vandaar dat op 29 juni om 14.00 uur WilgaerdenLeekerweideGroep een digitale herdenkingsdienst houdt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Coronatijd heeft ons laten zien hoe essentieel menselijk contact is. Wat normaal was, was ineens niet meer vanzelfsprekend. Hierdoor hebben wij onverwachts ervaring opgedaan wat het betekent om niet zomaar te kunnen doen wat je zou willen doen.

Open je ogen en je hart voor de leef- & belevingswereld van een grote groep mensen in een kwetsbare positie. Mensen die dagelijks te maken hebben met belemmeringen in hun vrijheid, doordat zij iemand naast zich nodig hebben om begeleiding te bieden.

VrijwilligersNH
Lees verder

NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook wij deden mee!
Samen met onze cliënten en vrijwilligers hebben wij enorm genoten van de NLdoet activiteiten op 28 en 29 mei.

 

VrijwilligersNH
Lees verder

West-Friese bibliotheken, VrijetijdsbestedingNH en VrijwilligersNH hebben ook een droom:

Dat iedereen op eigen wijze mee kan blijven doen met de maatschappij.

Samen hebben wij de droomwedstrijd georganiseerd. De winnaar krijgt een droomworkshop op locatie uitgereikt door Tim Knol die de muziek bij het boek gemaakt heeft. En natuurlijk wordt zijn of haar droom werkelijkheid.

Ook worden 3 andere dromen werkelijkheid!

 

VrijwilligersNH
Lees verder

Het is bijna Voorjaarsvakantie: lekker even opladen!

Wil je ook je elektrische auto opladen? Dat kan voortaan gewoon op ons terrein aan de Verlengde Kerkweg 1 in Wognum. Fantastisch, toch?!

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Eenzaamheid is een belangrijk thema en staat in deze tijd volop in de belangstelling. Vragen die veel spelen zijn bijvoorbeeld: Wat kunnen we aan eenzaamheid gaan doen? Hoe herken je het wanneer iemand eenzaam is? Wat kan je voor iemand betekenen?

VrijwilligersNH
Lees verder
1 2 3 4 5 6 8