Nieuws

Elke derde woensdag van de maand komen senioren uit Obdam naar het restaurant van woonzorgcentrum De Horstenburgh van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) voor het seniorendiner. Woensdag 17 mei gebeurde dit voor de 100e keer. Tijd voor een feestje dus. In plaats van twee kregen de gasten drie gangen geserveerd, bij de koffie was er nog iets lekkers én de burgemeester van Koggenland Monique Bonsen-Lemmers was aanwezig. Ter ere van het jubileum werden zorgmedewerkers en cliënten van De Horstenburgh getrakteerd op heerlijke bonbons.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Samenwerkingspartner en maatschappelijk betrokken bedrijf SDB Groep biedt medewerkers de mogelijkheid om zich maatschappelijk in te zetten. Hierbij mogen ze zelf een organisatie uitkiezen. Consultant/trainer Richard koos voor Leekerweide dagbestedingslocatie De Kolk in Hoogkarspel, waar hij een van de cliënten een ochtend verblijdde met een helpende hand en een luisterend oor.

VrijwilligersNH
Lees verder

Als WilgaerdenLeekerweideGroep zijn wij dankbaar én supertrots op alle 1.400 vrijwilligers die dagelijks het verschil maken in het leven van onze bewoners en cliënten. 

En dat sommige van hen vandaag een Koninklijk lintje hebben ontvangen, bevestigt nog maar eens hoe belangrijk en gewaardeerd hun werk is. 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

In het weekend van 4-5 maart jl. is zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot ons computernetwerk. Direct zijn crisisprotocollen in werking getreden en is samen met externe IT- en Cyber Security deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek loopt nog.

Naast de gehackte systemen zijn in dat weekend uit voorzorg alle internetverbindingen offline gezet, wat gevolgen had voor onze bereikbaarheid per telefoon en mail.

Alle locaties van WLGroep zijn inmiddels weer telefonisch en per mail bereikbaar. Het mobiele telefoonverkeer werkt volledig.

 

De zorg voor onze 3.000 cliënten is onverminderd doorgegaan dankzij de flexibiliteit en veerkracht van onze betrokken zorgmedewerkers.

 

Tijdens de cyberaanval hebben de hackers data/bestanden gestolen. Uit het onderzoek blijkt dat hier bestanden uit 2018 tussen zitten met persoonsgegevens van crediteuren, (ex-) cliënten en (ex-) medewerkers.  De hackers gaan deze bestanden waarschijnlijk op zeer korte termijn openbaar maken. Waar wij persoonsgegevens kunnen herleiden tot personen én wij beschikken over hun contactgegevens, gaan wij mensen op korte termijn persoonlijk hierover informeren.  Vandaag – 24 maart - gaat er een brief uit naar 900 (ex-) cliënten. Wij adviseren hen om uiterst alert te zijn op phishing mail, nep e-mail of mogelijk misbruik van hun gegevens. Met dit nieuwsbericht en aandacht in de media willen wij ook personen bereiken waarvan wij geen contactgegevens hebben.  

 

Wij betreuren het zeer dat hackers zich toegang tot ons netwerk hebben weten te verschaffen en persoonlijke gegevens in handen hebben. Mensen die hier mogelijk hinder van ondervinden, bieden wij onze oprechte excuses aan.

 

Op onze website staat een overzicht met vragen en antwoorden en contactgegevens.

Dit is te vinden op www.wlgroep.nl/actueel/vragen en antwoorden.

Het overzicht zullen wij steeds actualiseren. LINK

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) is afgelopen weekend getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot het computernetwerk van de organisatie. WLGroep kreeg in het weekend last van systemen die niet goed werkten en bij nader onderzoek bleek dat het om een hack ging. Hierop is direct samen met deskundigen een uitgebreid onderzoek gestart naar de omvang van de hack en de gevolgen voor de organisatie.

 

Naast de gehackte systemen zijn uit voorzorg enkele andere systemen offline gehaald. Hierdoor is WLGroep telefonisch en per mail slecht bereikbaar. Het is niet bekend hoelang dit nog gaat duren.

De zorgverlening richting onze cliënten gaat wel gewoon door.

 

Bereikbaarheid WLGroep

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van WLGroep: 06-81173226 en pers@wlgroep.nl.

 

Het algemene telefoonnummer is 06-41100888.

De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar via het reguliere nummer: 088-0451060.

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Door een ICT-verstoring is WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) op dit moment telefonisch en per mail slecht bereikbaar.

Voor dringende zaken die niet kunnen wachten is een speciaal mobiel nummer ingericht: 06 - 41100888.

De afdeling Zorgbemiddeling is bereikbaar via: 088 - 0451060.

 

Excuses voor het ongemak.

WLGroep

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 18