Nieuws

Samen lekker bewegen in de buitenlucht met je haren wapperend in de wind. Bij ons woonzorgcentrum Weidehof in Spanbroek gebeurt dit bijna dagelijks. Door weer en wind nemen vrijwilligers, medewerkers en familieleden bewoners mee voor een ritje op een elektrische duofiets. Geen blokje om, maar vaak een tochtje van wel drie kwartier of langer. Alleen bij stortbuien en storm blijft de fiets ‘op stal’.

Intensief gebruik

WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) beschikt over een aantal elektrische duofietsen. Locatie Weidehof heeft er twee. Door intensief gebruik hebben deze fietsen al heel wat kilometers op de teller en dat is te merken. Eén oude fiets heeft af en toe kuren waardoor fietsers zomaar ergens onderweg stranden.

De hoogste tijd voor een nieuwe duofiets dus en vrijdag 15 september jl. was het zover. De onthulling van een gesponsorde, veilige en spiksplinternieuwe Huka duofiets met drie weerstand-standen. Geleverd door De Graaf mobiliteit & welzijn, een onderneming die Weidehof een warm hart toedraagt.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Het Leescafé verbindt, en dat al 10 jaar lang! Coördinator van de vrijwilligers Wanda ging langs om deze mooie mijlpaal samen te vieren.

Maar liefst 12 vrijwilligers dragen hier op gastvrije wijze bij aan de huiselijke sfeer. 
Een van de vrijwilligers die hierbij met liefde de nodige ondersteuning biedt is Nelleke Braber. En daar zijn wij samen met de begeleiders Willeke en Petra en de deelnemers maar wat blij mee. 

VrijwilligersNH
Lees verder

Met inmiddels 200 mooie matches tussen hulpvragers en helpers is wel bewezen dat BurenHulp een groot succes is. Onze collega Mila Hoonhout ging samen met Community Coach van Intermaris Robin Oud langs bij tuintopper Marco van Zwol in Purmerend om hem te bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid als BurenHulp vrijwilliger. 

VrijwilligersNH
Lees verder

Norma Stapel, powervrouw en manager van het succesvolle West-Friese vrijwilligersnetwerk VrijwilligersNH heeft vandaag - donderdag 20 juli – afscheid genomen. Zij slaat na bijna 25 jaar haar vleugels uit bij WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) en start binnenkort als beleidsadviseur Wmo, zorg en welzijn bij gemeente Opmeer.

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder

Vriendschap kent - net zoals vrijwilligerswerk - verschillende vormen. In coronatijd ontstonden er vriendschappen via de brievenbus. Daarna was het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en samen op stap te gaan. Lees het mooie verhaal van pen- en bezoekvriendin Debbie Kros en begeleider Kim Weel over betekenisvol vrijwilligerswerk op een locatie van Leekerweide in Hoorn.

VrijwilligersNH
Lees verder

Elke derde woensdag van de maand komen senioren uit Obdam naar het restaurant van woonzorgcentrum De Horstenburgh van WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) voor het seniorendiner. Woensdag 17 mei gebeurde dit voor de 100e keer. Tijd voor een feestje dus. In plaats van twee kregen de gasten drie gangen geserveerd, bij de koffie was er nog iets lekkers én de burgemeester van Koggenland Monique Bonsen-Lemmers was aanwezig. Ter ere van het jubileum werden zorgmedewerkers en cliënten van De Horstenburgh getrakteerd op heerlijke bonbons.

 

 

WilgaerdenLeekerweideGroep
Lees verder
1 2 3 4 5 19