;
;
;

Manager VrijwilligersNH Norma Stapel slaat haar vleugels uit

Norma Stapel, powervrouw en manager van het succesvolle West-Friese vrijwilligersnetwerk VrijwilligersNH heeft vandaag - donderdag 20 juli – afscheid genomen. Zij slaat na bijna 25 jaar haar vleugels uit bij WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) en start binnenkort als beleidsadviseur Wmo, zorg en welzijn bij gemeente Opmeer.

Binnen WLGroep heeft Norma diverse functies bekleed. Na een interne opleiding werkte ze als verpleegkundige/persoonlijk begeleider op een woning en in een volgende functie leidde ze collega’s op. Tót het moment dat in 2003 haar droombaan als coördinator Vrijwilligers, destijds een nieuwe functie, voorbijkwam. Sindsdien heeft zij met haar enthousiasme, gedrevenheid, energie voor 10 en talent om te verbinden het vrijwilligersnetwerk van WLGroep – VrijwilligersNH – vormgegeven en opgebouwd tot de professionele organisatie die het nu is. Met ruim 1.400 actieve vrijwilligers die dagelijks vele bewoners en cliënten liefdevol ondersteunen en hun leven extra kleur geven. En een team van collega’s dat de matching en trainingen van de vrijwilligers verzorgt. Daarnaast gaf Norma ook leiding aan het team van VrijetijdsbestedingNH dat mensen met een beperking helpt bij het vinden van een goede vrijetijdsinvulling. Zowel bij VrijwilligersNH als VrijetijdsbestedingNH staan zorg voor elkaar en plezier voor iedereen centraal.

Norma heeft binnen West-Friesland het vrijwilligerswerk op de kaart gezet met unieke projecten en mooie samenwerkingsverbanden. Denk aan het succesvolle project Burenhulp (samenwerking met Intermaris), de Formulierenbrigade (samenwerking met gemeenten en bibliotheken) en het Sociaal netwerkbord waar ze in 2016 de prijs ‘Appeltjes van Oranje’ en een geldbedrag van 25.000 euro mee heeft gewonnen. Bij de uitreiking ontmoette ze Koningin Maxima.

Daarnaast heeft ze zich recent nog verdiept in de wijze waarop de WLGroep informele zorg en zorgtechnologie in kan zetten om de zorg toekomstbestendig te maken. Met de uitkomsten daarvan gaan we uiteraard verder.

Met haar afscheid komt er een eind aan het Norma-tijdperk.

Dank je wel, Norma, voor je enorme betrokkenheid en het denken in kansen! En veel plezier bij gemeente Opmeer. We komen je in je nieuwe functie vast weer tegen!

Bestuur, collega’s, vrijwilligers en cliënten van WLGroep.