;
;
;

Jubilarissen in de spotlights

Tijdens de opening van het Vrijwilligersfeest op vrijdag 22 september 2023 werden de aanwezige jubilarissen (v.l.n.r.) Trijnie Zuiderent, Joke van der Lee en Werner Mroseck in het zonnetje gezet door bestuurder van WLGroep Renata Fideli. Deze drie jubilarissen zetten zich al 25 vrijwilligersjaren in en ondersteunen hiermee niet alleen de cliënten, maar ook hun naasten en de zorgmedewerkers.

Jubilarissen 2023

Trijnie Zuiderent (Weidehof, Spanbroek)
Trijnie komt uit een groot gezin met de naam Blijleven; nou dat zegt genoeg. Ze draagt op de maandagen met veel plezier bij aan de sjoelmiddag en creëert hierbij altijd een fijne sfeer. Eigenlijk telt zij al meer mooie vrijwilligersjaren, gezien ze eerder al in het Slothuys begonnen is bij de sjoelclub. Haar dochter Marjolijn Ooijevaar - Zuiderent (inmiddels Welzijnscoach bij Weidehof) had haar daarvoor gevraagd. Toen het Slothuys dichtging 25 jaar geleden, is ze begonnen op Wilgaerden locatie Zandhove als sjoelvrijwilliger. Hier hielp ze ook bij het klaverjassen.

Joke van der Lee (VrijetijdsbestedingNH en Roerdomp)
Joke zet zich met liefde in voor vrolijk vermaak voor cliënten. Ze is actief bij twee clubs van VrijetijdsbestedingNH (label van WLGroep) in Wognum. Tijdens het Spel café zitten cliënten graag bij haar aan de sjoelbak. Aan het eind van het seizoen hebben we altijd een speciale avond ter afsluiting, waarbij Joke zorgt voor de cadeautjes. Eens per maand draagt Joke bij aan de Bijbelclub, waarbij ze stukjes voorleest aan de cliënten en hierover gezellig met elkaar in gesprek gaan. Joke betrekt de groep bij de verhalen en liedjes en zorgt altijd voor de koffie. Daarbij is zij ook nog eens bezoekvriendin van Anjo, bewoner van locatie Roerdomp.

Werner Mroseck (Roerdomp, Hoorn)
Werner is al jarenlang trouwe bezoekvriend van Hans. Deze vriendelijke vrijwilliger maakt met liefde tijd vrij om hem op zijn woonlocatie te verblijden met zijn gezellige gezelschap. Hij bezoekt hem dan ook regelmatig. Niet alleen het kletspraatje, maar ook de heerlijke chocoladereep die hij altijd voor hem meebrengt, valt iedere keer weer in de smaak. Een klein gebaar met een groot geluksgevoel als resultaat.Jubilarissen v.l.n.r.: Trijnie Zuiderent, Joke van der Lee en Werner Mroseck


Meer mooie jubileum mijlpalen
Er zijn dit jaar nog meer mooie jubileum mijlpalen. Ook vrijwilligers Thea Luitjes en Leida Hoogland hebben in 2023 hun 25-jarig jubileum bereikt. En vrijwilliger Nico de Koning vierde zelfs zijn 40-jarig jubileum. Zij zijn reeds op de locatie waar ze actief zijn in het zonnetje gezet.

40-jarig jubileum

Nico de Koning  (Avondlicht, Hoorn)

Nico is een begrip binnen Avondlicht. 40 jaar geleden begon hij hier zijn praktijk Fysiotherapie de Koning, waarbij hij bewoners zowel in zijn praktijk als aan huis behandelt. Als vrijwilliger biedt hij zijn hulp aan bij klusjes die hij tegenkomt, denkend aan rolstoelreparaties. Ook zat hij in het koorknapenkoor van medewerkers en verblijdt hij bewoners al jarenlang met zijn lach en vriendelijkheid.

25 jarig jubileum

Thea Luitjes (De Rustenburcht, Ursem)
Thea zorgt voor een gezellig samenzijn voor de bewoners en heeft in de loop der jaren heel wat vrijwilligerstaken op zich genomen. Momenteel helpt zij elke woensdag in ieder geval enthousiast bij de spelmiddag. Maar wanneer wij haar ook nog eens vragen voor de grote centrale activiteiten op de vrijdag, zoals een High tea of de Bingo, komt zij ons wanneer ze kan ook nog eens ondersteunen. Een bezige bij dus, waar wij na al die jaren nog steeds erg blij mee zijn.

Leida Hoogland (Het Noorderlandhuis, Hoogkarspel)

Leida is een zeer geliefde en gewaardeerde duizendpoot binnen Het Noorderlandhuis. Een vrijwilliger waar je op kunt bouwen, die altijd oplettend en vriendelijk is naar de cliënten toe, die stagiaires mee op sleeptouw neemt en altijd bereid is om te komen helpen bij diverse feesten, uitstapjes en activiteiten. Haar dochter Linda werkte op deze locatie als Activiteitenbegeleidster, wat Leida motiveerde om ook bij te dragen op deze prachtplek. Ze begon bij de zang op de diverse huiskamers. Later verplaatste deze activiteit zich naar het Restaurant, waar dit tot op heden een zeer geliefde activiteit is waar wekelijks op woensdagmiddag zo’n 24 cliënten van genieten. Daarnaast zorgt Leida ook elke vrijdagochtend voor een warm welkom bij de kerkdienst.


Jubilarissen, namens ons allen nogmaals van harte! Ontzettend fijn dat jullie al zoveel vrijwilligersjaren actief zijn en voor onze cliënten zorgen voor vele geluksmomenten.

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.