;
;
;

Kookvrijwilliger Rahmi draagt bij met helpende horeca handen én goed gezelschap

Rahmi uit Abbekerk zet zich sinds een paar maanden met veel plezier in als Kookvrijwilliger op twee Wentel woningen in Wognum. Hier wonen cliënten met een meervoudige beperking. Eens per twee weken verblijdt zij hen met een warme maaltijd, op smaak en met liefde gemaakt.

Een goed gevoel geven, geeft een goed gevoel

Rahmi: “Het vrijwilligerswerk draagt bij aan mijn eigen ontwikkeling en geeft mij een heel goed gevoel. Iets doen voor een ander heb ik van huis uit meegekregen. Mijn moeder is mijn rolmodel. Zij was als verloskundige altijd bezig met het helpen van mensen. Ik vind het belangrijk om dit ook aan mijn dochter Jasmine (13) mee te geven. Gezien zij vakantie heeft, heb ik haar vandaag meegenomen.”De doelgroep waarvoor je het doet
Gezien de leeftijd van de cliënten op deze groepen – op Wentel 4D is de jongste 31 jaar en op 4B is dit 54 jaar – hebben zij ook steeds meer te maken met lichamelijke beperkingen. Contact maken met de mensen gaat ondanks de beperkingen volgens Rahmi goed. Ze reageren altijd positief op haar komst en kookkunsten. En ook de zorgmedewerkers zijn blij met haar helpende horeca handen en goede gezelschap.

Rahmi: “Ik was niet bekend met deze doelgroep. Wel heb ik geleerd om met verschillende mensen om te gaan, gezien ik jarenlang als stewardess gewerkt heb. Ik werk nu fulltime als kok en heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en andersom. In mijn vrije tijd kook ik ook graag. De maaltijden die ik hier maak verzin ik zelf, de boodschappen worden gehaald door de zorgmedewerkers. Van tevoren geef ik de boodschappen door. Als vrijwilliger op de Wentels is het menu minder ‘crème de la crème’ dan op mijn werk, waar het echt gaat om fine dining. Maar ik zorg altijd voor een maaltijd met smaak, waarbij ik de recepten aanpas aan de doelgroep. Vandaag maak ik kip met perzik. Sterke kruiden laat ik achterwegen en voor sommige cliënten pureren we het. Een aantal cliënten helpen mij bij het snijden en bereiden. Deze activiteit draagt extra bij aan het goede doel; een goed gevoel voor iedereen.”  
Zou jij ook bij willen dragen middels jouw kookkunsten? Of gezellig gezelschap willen bieden? Bekijk dan de openstaande vacatures. Er is vast een activiteit die bij jou en jouw leven past!

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.