;
;
;

Mooie mijlpaal: 200 BurenHulp matches!

Met inmiddels 200 mooie matches tussen hulpvragers en helpers is wel bewezen dat BurenHulp een groot succes is. Onze collega Mila Hoonhout ging samen met Community Coach van Intermaris Robin Oud langs bij tuintopper Marco van Zwol in Purmerend om hem te bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid als BurenHulp vrijwilliger. 

BurenHulp: voor elkaar

Marco zet zijn groene vingers graag in en heeft als helper al gehoor gegeven aan maar liefst 35 BurenHulp hulpvragen in zijn woonplaats Purmerend en ook in Hoorn. Hier zijn wij maar wat blij mee!

Er is in het groen genoeg te doen
Niet iedereen is in staat om de tuinklussen zelf te klaren. Dit zijn dan ook de meest voorkomende hulpvragen die er gesteld worden. Naast zijn baan achter de douane op Schiphol zet Marco zich niet alleen in als vrijwilliger voor BurenHulp, maar ook voor WelzijnWonenPlus. Zo’n twee keer per week gaat hij op stap met zijn tas vol tuintools om een helpende hand te bieden bij o.a. het verwijderen van onkruid en het schoonspuiten van tegels.


Marco: “Ik haal voldoening uit het helpen van mensen. Verzorgde tuinen dragen bij aan een nette uitstraling van de buurt en dus de leefbaarheid. Het maakt mensen blij; zowel de mensen van wie de tuin is als de andere buurtbewoners."BurenHulp: samen maken we de buurt mooier
Marco: "De hulpvragen komen vaak van mensen die fysiek niet in staat zijn om hun tuin zelf goed bij te houden, zoals ouderen. Ik ben zelf fanatiek hardloper en rij graag op mijn elliptigo; een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen ineen. Zo zie ik heel wat tuinen voorbij komen. Ik bied dan ook af en toe uit eigen beweging hulp aan, als ik zie dat ze dit wellicht kunnen gebruiken. Als ik ergens aan het werk ben wordt er ook wel eens spontaan een hulpvraag gesteld door buren met aangrenzende tuinen. Ze zien dat de tuin er echt van opknapt en dat ik het graag doe. Ik zie dit als een compliment, dan doe ik het toch goed.”

Een goed gevoel geven, geeft een goed gevoel
Het succes van BurenHulp is te danken aan Marco en de andere BurenHulp vrijwilligers. Maar ook aan matchmaker Sandra Loocks van VrijwilligersNH, die deze mooie dienst van Intermaris coördineert. Zij brengt de hulpvragers en helpers met elkaar in contact.

Sandra: “Het geeft mij echt voldoening als ik weer een match kan maken. Sommige mensen hebben geen of een klein netwerk. Fijn als ze ons dan weten te vinden, zodat ze geholpen kunnen worden. We zijn wel afhankelijk van de geboden hulp en zitten dan ook te springen om nieuwe helpers. Voor de werving hiervan werken we samen met de medewerkers Leefbaarheid, die tijdens hun werk in de verschillende wijken buurtbewoners tegenkomen die wellicht iets kunnen en willen betekenen. En ook via oproepen op social media melden mensen zich aan."

BurenHulp biedt een helpende hand en/of een luistered oor
Sandra: "Sociale hulpvragen krijgen we minder vaak binnen, maar ook daar kan BurenHulp iets in betekenen. Mensen hebben behoefte aan een helpende hand, maar ook aan een luisterend oor. Zo hebben we een helper in Hoorn die zich zowel inzet voor klusjes in en rondom het huis, als voor sociale hulpvragen gericht op persoonlijk contact. Denk hierbij aan samen wandelen of gewoon gezellig langskomen voor een kopje koffie en een kletspraatje. Geweldig om te zien hoe blij de mensen zijn die geholpen worden. Daar doen we het voor. Regelmatig krijgen we na afloop een bedank berichtje binnen waaruit de opluchting en dankbaarheid dat de klus geklaard is duidelijk naar voren komt. En ook de helpers zelf reageren zeer positief. Een goed gevoel geven, geeft een goed gevoel.” 

BurenHulp in Purmerend, Hoorn en Monnickendam

Wil jij je ook samen met ons inzetten voor de buur(t)? Of ben je huurder van Intermaris en heb je hulp nodig? Dan komen wij graag met jou in contact. Meld je aan via burenhulp.intermaris.nl of bel naar 088-045 1075.


BurenHulp is een dienst van Intermaris, gecoördineerd door VrijwilligersNH.

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.