;
;
;

Vitasys trakteert cliënten op een bijzondere beleving, vanuit hun vertouwde omgeving

Van Frankrijk tot Mexico; cliënten van de Kwartellaan in Enkhuizen werden door Vitasys getrakteerd op een bijzondere beleving. Gewoon vanuit hun vertrouwde omgeving

Middels de VR-bril van Vitasys, met hierop speciaal geselecteerde content, konden wij verschillende wereldse belevingsdromen uit te laten komen. Deze dromen waren eerder ingezonden door cliënten t.b.v. de Droomwedstrijd i.s.m. VrijetijdsbestedingNH en de Westfriese Bibliotheken. Het onmogelijke werd mogelijk gemaakt.

 
Mooie Westfriese Beursvloer match
De match met dit maatschappelijk betrokken bedrijf kwam tot stand tijdens de Westfriese Beursvloer. Hier plaatste wij een hulpvraag om wereldse wensen van cliënten met een beperking op een passende manier in vervulling te kunnen laten gaan.
 
In eerste instantie vonden de cliënten het vooral heel spannend.
Amy: “Mijn droom was een bezoek brengen aan Disneyland Parijs. Geen idee wat ik moet verwachten. Ik heb wel eens een eenvoudige VR-bril opgezet die je kon koppelen aan je telefoon. Dat stelde niet zoveel voor, dus ik ben heel benieuwd.”
 
Na het installeren van de bril kon het droomavontuur beginnen. Van de Eiffeltoren in Frankrijk door naar paragliden in Mexico om vervolgens te zwemmen met dolfijnen, een ritje in een van de vijf beste achtbanen te maken, te wandelen in Disneyland Parijs en daarna terug in eigen land een optreden van Jan Smit bij te wonen.
 
Gerhard: “Dit gelooft natuurlijk niemand, dat we dit allemaal even hebben beleefd.”
 

Een hele hoop Wow’s, Wauw’s, gegiechel, verwondering, een klein beetje spanning en vooral veel ontspanning bracht de bijzondere Virtual Reality beleving met zich mee.
Nicole: “De achtbaan vond ik echt te spannend. Daar moest ik wel even van bijkomen. Achtbanen vind ik leuk, als ze maar niet over de kop gaan. Gelukkig mocht ik daarna nog even naar Disneyland. Dat was geweldig, daar werd ik gelukkig weer helemaal rustig van.”
Amy: “In het echt zou ik ook nooit in zo’n achtbaan gaan, maar nu durfde ik het wel aan.”
 
De cliënten hebben gezamenlijk ontzettend genoten van deze indrukwekkende magische middag met een lach. Ze waanden zich echt even in een andere wereld. "Dit is goed te zien aan te lichaamsbewegingen. Ze gaan er helemaal in op", aldus gedragsdeskundige Roos Deen.
Amy: “Leuk dat je ook de dromen van anderen kunt zien op het scherm en het daarna zelf mag uitproberen. Zo kunnen we allemaal meegenieten.”
Lizzy: “En een goede oplossing om het met de VR-bril te doen. Het voelde écht alsof ik in de lucht zat. Dat had ik niet verwacht. Ik ben heel blij dat mijn droom toch nog is uitgekomen.”
 
Samen dromen
Bedankt Patricia en Terry van Vitasys BV voor jullie bijzondere bijdrage! Hier zullen de cliënten nog heel lang samen van nagenieten!


Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.