;
;
;

Vrijwilligers dragen op gastvrije wijze bij

Het Leescafé verbindt, en dat al 10 jaar lang! Coördinator van de vrijwilligers Wanda ging langs om deze mooie mijlpaal samen te vieren.

Maar liefst 12 vrijwilligers dragen hier op gastvrije wijze bij aan de huiselijke sfeer. 
Een van de vrijwilligers die hierbij met liefde de nodige ondersteuning biedt is Nelleke Braber. En daar zijn wij samen met de begeleiders Willeke en Petra en de deelnemers maar wat blij mee. 

Gastvrije vrijwilliger Nelleke

Sinds november 2021 biedt Nelleke het Leescafé in de Centrale Bibliotheek te Hoorn gevestigd op Wisselstraat 8 eens per twee weken een halve dag op de donderdag en eens per maand op de zaterdag een helpende hand. Op doordeweekse dagen werkt ze samen met een vast groepje enthousiaste deelnemers (cliënten van WLGroep met een verstandelijke beperking). Ook is er altijd een begeleider aanwezig. Op de zaterdag runt ze het Leescafé zelfstandig samen met een mede-vrijwilliger. 


Nelleke samen met deelnemers Gerard en Manon

Ontmoeting en verbinding in het gezellige Leescafé
Deze prachtplek in het hart van Hoorn wordt door jong en oud bezocht. Voor een ontbijtje, een kopje Fairtrade koffie met zelfgebakken lekkernij in de prachtige binnentuin of een praatje aan de stamtafel met de krant als leesvoer.

Nelleke: “Het is echt een gezellige ontmoetingsplek. Doordeweeks zie je veel dezelfde mensen die hier dagelijks komen om contact te maken en de krant te lezen. Ook komen er studenten, die vooral tijdens de toetsmomenten gebruik maken van de ruimtes boven. Voor de begeleiders is het fijn dat ik er ben, zodat zij ook af en toe een 1-op-1 momentje hebben met de deelnemers. Om een taart te bakken in het Bakpunt, boodschappen te halen of verse soep te maken. Ook hier help ik zo nu en dan bij."


Een warm welkom in het Leescafé 

Nelleke: "Ook op zaterdagen is het Leescafé geopend. Dan is het een andere setting - zonder deelnemers en begeleiders - maar net zo leuk. Gezien we het als vrijwilligers zelfstandig runnen, ontvangen we hier een vrijwilligersvergoeding voor. Ik help bij het maken van deze roosters, waarbij ik ervoor zorg dat er altijd twee vrijwilligers aanwezig zijn. Fijn dat de groep vrijwilligers groot genoeg is en we de mensen ook op deze dagen een warm welkom kunnen heten.”


Bedankt Nelleke en alle andere vrijwilligers voor jullie bijzondere bijdragen. Ontzettend fijn dat jullie er zijn, jullie zijn onmisbaar.

Lees hier meer over het 10-jarig bestaan van het Leescafé.

Wees tijdens de openingstijden van de Centrale Bibliotheek welkom om zelf de sfeer te komen proeven!

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.