;
;
;

Samen lezen

Dienst gecoördineerd vanuit VrijwilligersNH in samenwerking met Bibliotheek Hoorn en de West-friese Bibliotheken. Onze vrijwilligers ondersteunen cliënten met taal en leesactiviteiten waarbij plezier en ontmoetingen voor onze cliënten centraal staat.

Ontspanning en dagelijks contact

Ontspanning, plezier beleven aan een verhaal, genieten van de sfeer, gesprekken en contact met anderen, dat is waar het om gaat. Voorlezen of verhalen vertellen kan een middel zijn om met elkaar in gesprek te komen. Het kan helpen het dagelijkse contact vorm te geven en het isolement van sommige cliënten te doorbreken. Het bevordert het welzijn en de taalvaardigheid van cliënten.

Samen met de Westfriese Bibliotheken en Bibliotheek Hoorn bieden we voorlezen aan ouderen en mensen met een beperking aan. Deskundige vrijwilligers gaan in kleine groepjes of individueel op locatie of in de bibliotheek aan cliënten voorlezen of verhalen vertellen. We bieden verschillende mogelijkheden.

Luisteren in je leunstoel

Samen met de Westfriese Bibliotheken bieden we op locatie van Wilgaerden luisteren in je leunstoel aan. Eén keer per week gaan vrijwilligers in kleine groepjes korte verhalen, zoals columns, voorlezen en bespreken met ouderen die het fijn vinden om naar verhalen te luisteren. De vrijwilligers worden getraind door voorleeskrachten.

Voorleeskracht(en)

Bibliotheek Hoorn en de Westfriese bibliotheken bieden in samenwerking met VrijwilligersNH, Gemeente Hoorn en Gemeente Medemblik de activiteit Voorleeskracht(en) aan op locaties van Wilgaerden en LeekerweideGroep, of thuis bij individuele cliënten. De bibliotheek traint deze vrijwilligers en verzorgt de boeken. Het persoonlijk contact wordt vergroot en luister- en taalvaardigheid worden in stand gehouden.

Hip met taal

Samen met de Westfriese bibliotheken bieden we in de bibliotheek voor mensen met een beperking een lees- en taalactiviteit aan. Wekelijks op woensdagmiddag gaat een groepje cliënten met een vrijwilliger naar de bibliotheek. Een vrijwilliger van de bibliotheek gaat gericht met taal- en leesactiviteiten aan de slag. De cliënten komen in aanraking met de bibliotheek, boeken, taal en bezoekers. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over dit project of aanmelden als samenwerkingspartner? Vul dan onderstaand formulier in.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over VrijwilligersNH of vrijwilligerswerk? Bekijk dan onze veelgestelde vragen met bijhorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.