;
;
;

Aan het begin van de coronatijd begon Jente Ursem (destijds 22 jaar) met haar vrijwilligerswerk als penvriendin van Kim, bewoner van De Koopman in Wervershoof. Dit om haar in deze moeilijke tijd te kunnen verrassen met een vorm van contact wat nog wél mogelijk was: geschreven kaartjes.

Toen er eindelijk versoepelingen kwamen in de maatregelen betreffende het ontvangen van bezoek, hebben Jente en Kim elkaar in het echt ontmoet. Dit klikte zo goed, dat Jente naast penvriendin ook bezoekvriendin van Kim is geworden!

Eens per maand komen de vriendinnen samen en doen ze iets creatiefs, zoals iets moois knutselen met kralen.Jente neemt altijd iets lekkers mee om Kim mee te verrassen.
“Een koekje, cakeje of taartje, daar is ze gek op!”, aldus Jente.

Voor zowel Kim als Jente is deze bijzondere vriendschap erg waardevol.
“Kim is behulpzaam en erg lief voor een ander. Hierdoor ga ik dan ook altijd met plezier naar haar toe en met enorm veel voldoening weer naar huis.”

Van penvriendin naar bezoekvriendin

Wat zijn wij, samen met Kim, blij met het initiatief van jonge vrijwilliger Jente om zich aan te melden bij VrijwilligersNH. Zij geeft kleur aan het leven van Kim en maakt haar wereld, ook in coronatijd, een stukje groter en mooier!