;
;
;

Formulierenbrigade

In Hoorn, Wognum, Medemblik, Enkhuizen en Wilgaerden locaties zijn vrijwilligers van VrijwilligersNH actief bij de verschillende Formulierenbrigades. Burgers worden gratis geholpen met hun (digitale) administratie tijdens vaste inloopspreekuren in Bibliotheek, gemeentehuis, ouderencentrum en wijkcentrum.

Vind je het leuk om met andere vrijwilligers burgers te helpen met hun (digitale) administratie? Houd je van regelzaken en ben je handig met de computer? Dan past het werken bij de Formulierenbrigade goed bij jou! Kijk bij de vacatures wat de mogelijkheden zijn.

Werkzaamheden

Je werkzaamheden bestaan uit het invullen van formulieren, aanvragen doen voor toeslagen, wegwijs maken op internet, officiële brieven doorgronden en instanties bellen en doorverwijzen. De burger die geholpen is, neemt opgelucht en dankbaar afscheid. Inmiddels heeft de Formulierenbrigade vaste klanten omdat ze zo prettig en goed geholpen worden.

Mogelijkheden

Heb je interesse in vrijwilligerswerk bij de Formulierenbrigade? Er zijn verschillende dagen, tijden en plaatsen waar de vrijwilligers van de Formulierenbrigade aanwezig zijn. Formulierenbrigade gemeente Medemblik is één team en Formulierenbrigade Hoorn is één team. Wegwijs Enkhuizen, waar de Formulierenbrigade onder valt, is één team. Net als de Formulierenbrigade voor de locaties van Wilgaerden. Je kunt met ons de mogelijkheden en je voorkeuren bespreken.

Hoorn
Op maandagmiddag van 14:00 - 16:00 uur is de Formulierenbrigade aanwezig in Bibliotheek Hoorn (centrum).

Wognum
Op woensdagochtend van 10:00 - 12:00 uur is de Formulierenbrigade aanwezig in gemeentehuis Wognum.

Medemblik
Op dinsdagochtend van 10:00 - 12:00 uur is de Formulierenbrigade aanwezig in woonzorgcomplex Valbrug.

Enkhuizen
Op woensdagochtend is inloopspreekuur Wegwijs geopend van 10:00 - 12:00 uur in huis van de buurt IJsselzande.

Wilgaerden locaties
De Formulierenbrigade voor de ouderen van de locaties van Wilgaerden zijn op verschillende momenten aanwezig.

Gemeente Hoorn en Medemblik
Formulieren invullen, aanvragen doen voor toeslagen, wegwijs raken op het internet of officiële brieven doorgronden? Niet voor iedereen even makkelijk. In samenwerking met Bibliotheek Hoorn, de Westfriese Bibliotheken, gemeente Hoorn en gemeente Medemblik is de Formulierenbrigade opgezet, waar alle burgers gratis ­en zonder afspraak gebruik kunnen maken van deskundige hulp en uitleg.

Gemeente Enkhuizen
In Enkhuizen is VrijwilligersNH samen met Gemeente Enkhuizen, MEE & de Wering, Westfriese bibliotheken, Welwonen en Vrijwilligerspunt gestart met Wegwijs Enkhuizen. Burgers kunnen ook hier gebruik maken van gratis hulp zonder afspraak, zoals (digitale) administratie.

Meld je aan als vrijwilliger

Wil jij vrijwilliger worden bij VrijwilligersNH? Klik dan op onderstaande knop en meld je aan.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over VrijwilligersNH of vrijwilligerswerk? Bekijk dan onze veelgestelde vragen met bijhorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over VrijwilligersNH? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.